Del Potro po dvodnevnem obračunu zadnji četrtfinalist

Prvi polfinalni par ženskega dela Wimbledona je Angelique Kerber – Jelena Ostapenko.
Fotografija: Juan Martin del Potro je vse tri nize dobil v podaljšani igri. Foto Oli Scarff/AFP
Odpri galerijo
Juan Martin del Potro je vse tri nize dobil v podaljšani igri. Foto Oli Scarff/AFP

London – Zadnji četrtfinalist letošnjega tretjega teniškega turnirja velike četverice v Wimbledonu je petopostavljeni Argentinec Juan Martin del Potro, ki je danes zgolj dokončal delo, ki ga je načel že sinoči, preden je na londonsko »sveto travo« legla tema. Po štirih urah in pol ter štirih izjemno izenačenih nizih, od katerih so se trije končali šele po podaljšani igri (vsi v njegovo korist), je s 7:6 (1), 7:6 (5), 5:7 in 7:6 (5) mukoma strl odpor nepostavljenega Francoza Gillesa Simona.


Kar 63 napak ni bilo usodnih


Tekmeca sta si nasproti stala osmič doslej, petič je bil uspešnejši 29-letni Argentinec, ki je štiri leta starejšega Francoza v Wimbledonu izločil tudi že leta 2011, tedaj v šestnajstini finala. Včeraj in danes je Del Potro odlično unovčil svoj začetni udarec in primazal kar 27 asov, največ – deset – v zadnjem nizu. Zmagovalcu se ni maščevalo niti kar 63 neizsiljenih lastnih napak niti slabo koriščenje priložnosti za brejk – iz dvajsetih poskusov je bil uspešen zgolj štirikrat. V četrtfinalu, v katerega se je na tem prizorišču prebil šele drugič, se bo udaril z vodilnim loparjem sveta, Špancem Rafaelom Nadalom.

Jelena Ostapenko lovi svojo drugo lovoriko s turnirjev velike četverice. Foto Glyn Kirk/AFP
Jelena Ostapenko lovi svojo drugo lovoriko s turnirjev velike četverice. Foto Glyn Kirk/AFP

Angelique Kerber bo najvišje rangirana polfinalistka. Foto Daniel Leal-Olivas/AFP
Angelique Kerber bo najvišje rangirana polfinalistka. Foto Daniel Leal-Olivas/AFP


Dvoboj 11. in 12. nosilke


V ženski konkurenci pa je že znan prvi polfinalni par, v katerem sta enajsta in dvanajsta nosilka, Angelique Kerber in Jelena Ostapenko. Nemka, ki je bila v četrtinalu s 6:3 in 7:5 uspešnejša od turnirske številke 14, Rusinje Darje Kasatkine, bo lovila svojo tretjo lovoriko s turnirjev te kakovostne ravni (po predlanskih Melbournu in New Yorku), Latvijka, ki je s 7:5 in 6:4 izločila nepostavljeno Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, pa drugo, po lanskem Roland Garrosu. Polfinalistki, ki ju loči skoraj desetletje, se bosta pomerili prvič doslej.
 

Komentarji: