Đoković bo Beckerju pomagal z molitvami: Upam, da bo vse v redu

»Moje srce je zlomljeno,« je iz Madrida sporočil Novak Đoković, ki je s cmokom v grlu komentiral dogajanje okoli nekdanjega trenerja Borisa Beckerja.
Fotografija: Boris Becker (na fotografiji) med turnirjem v Wimbledonu, ko je kot trener Novaka Đokovića leta 2016 spremljal njegov dvoboj z Američanom Samom Querreyjem. FOTO: Paul Childs/Reuters
Odpri galerijo
Boris Becker (na fotografiji) med turnirjem v Wimbledonu, ko je kot trener Novaka Đokovića leta 2016 spremljal njegov dvoboj z Američanom Samom Querreyjem. FOTO: Paul Childs/Reuters

Potem ko so nekdanjega nemškega teniškega zvezdnika Borisa Beckerja v Londonu obsodili na dveinpolletno zaporno kazen zaradi nepravilnosti v stečajnem postopku iz leta 2017, se je oglasil prvi igralec sveta Srb Novak Đoković, ki mu je Becker več let pomagal kot trener.

Štiriinpetdesetletnega Nemca so spoznali za krivega prikritja več milijonov evrov vrednega premoženja, vključno z dvema pokaloma za zmago v Wimbledonu, s čimer se je želel izogniti plačilu davka.

»Moje srce je zlomljeno,« je pred torkovim prvim dvobojem na turnirju v Madridu, pomeril se bo z zmagovalcem dvoboja med Francozom Gaëlom Monfilsom in povabljencem Špancem Carlosom Valerom, dejal Đoković. »Gre za prijatelja, dolgoletnega prijatelja, trenerja, s katerim sem sodeloval tri ali štiri leta. Gre za nekoga, ki ga prištevam med osebe, ki so mi v mojem življenju blizu. Veliko je prispeval k uspehom v moji karieri. Preprosto se mi je zlomilo srce, ne vem, kaj več bi lahko še povedal. Ne bom šel v podrobnosti sodbe, nisem v položaju, da bi to storil, a kot njegov prijatelj sem super žalosten. Kaj več ne moreš povedati.«

Moli zanj

Beograjčan, ki bo 22. maja dopolnil 35 let, je dodal, da moli za Beckerja, skrbi pa ga predvsem za njegovo duševno zdravje, ki bo v dolgih 30 mesecih za rešetkami na hudi preizkušnji.

»Samo upam, da mu bo uspelo prebroditi to obdobje, ki ga bo moral preživeti v zaporu, ko pa bo prišel ven ... Da bo lahko živel običajno življenje. A za kogarkoli, ki mora za toliko časa v zapor, težko rečemo, da bo običajno. Ne vem, kako se bo razpletlo, samo molim zanj in upam, da bo vse v redu, kar se tiče zdravja, predvsem njegovega psihičnega zdravja, kar mislim, da bo največji izziv,« je še dodal Đoković.

Preberite še:

Komentarji: