Đoković in Medvedjev do zmag v Londonu, jutri Nadal vs Thiem

Srb je po uri in 17 minutah ugnal Diega Schwartzmana s 6:3, 6:2. Rus v uri in pol premagal Alexandra Zvereva. Jutri Španec in Avstrijec za drugo zmago.
Fotografija: Đoković je še naprej v odlični formi. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Odpri galerijo
Đoković je še naprej v odlični formi. FOTO: Glyn Kirk/AFP

Številka ena moškega tenisa za sezono 2020, Srb Novak Đoković je v prvem dvoboju skupinskega dela zaključnega turnirja najboljše osmerice v Londonu zabeležil prvo zmago. V skupini Tokio 1970 je po uri in 17 minutah ugnal Argentinca Diega Schwartzmana s 6:3, 6:2.

Rus Danil Medvedjev pa je ugnal Nemca Alexandra Zvereva s 6:3, 6:4. To je bila druga zmaga 24-letnika iz Moskve proti Zverevu v osmih dneh, potem ko je preteklo nedeljo slavil še v finalu mastersa v Parizu.

Prvi nosilec je imel z Argentincem težave predvsem v uvodnem delu dvoboja, ko je deveti igralec sveta prišel do odvzema servisa in vodstva 2:1. Toda Beograjčan se je zbral, takoj izničil prednost tekmeca, do odločilnega drugega breaka v nizu pa je 33-letnik prišel v osmi igri.

Diego Schwartzman je kmalu popustil. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Diego Schwartzman je kmalu popustil. FOTO: Glyn Kirk/AFP


V drugem nizu je Đoković, ki v Londonu lovi rekordno šesto zmago, s čimer bi se izenačil s Švicarjem Rogerjem Federerjem, že v prvi igri prišel do odvzema servisa. Vse bolj sproščen pa Argentincu ni ponudil niti najmanjših možnosti za preobrat. Schwartzman, prvič udeleženec zaključnega turnirja, tako po šestem medsebojnem obračunu še naprej ostaja brez zmage proti Srbu, ki v O2 areni ni slavil vse od leta 2015, skupno pa lovi 82. turnirsko zmago.

Večerni obračun se je začel z nekaj izjemnimi točkami Zvereva, ki je prišel do odvzema servisa, nato pa je v naslednji igri Rus izenačil, potem ko je Nemec napravil tri dvojne napake zapovrstjo, kar ostaja velika slabost v njegovi igri. Nemec kljub temu ni bil brez priložnosti. V prvem nizu si je pripravil šest žogic za odvzem servisa, a je izkoristil le tisto v prvi igri. Rus pa je do odločilne prednosti prišel v šesti igri, ko je izkoristil četrto žogico za break.


Moskovčan tudi s spodnjim servisom


V nadaljevanju dvoboja je bil Moskovčan suveren ob lastnem začetnem udarcu, enkrat pa je leto mlajšega tekmeca presenetil tudi s spodnjim servisom na pomembno točko v osmi igri drugega niza. Še pred tem je v sedmi prišel do tretjega breaka v dvoboju, tako kot v prvem pa je tudi v drugem nizu zmago potrdil brez izgubljene točke na svoj začetni udarec. Dvoboj je trajal uro in 29 minut, Medvedjev pa je v osmem medsebojnem obračunu slavil tretjič.

Jutri se bosta v okviru skupine London 2020 najprej pomerila Španec Rafael Nadal in Avstrijec Dominic Thiem, ki sta slavila v prvem krogu tekmovanja. Nato bo sledil še dvoboj nedeljskih poražencev, lanskega zmagovalca Grka Stefanosa Tsitsipasa in debitanta na zaključnem turnirju Rusa Andreja Rubljova.

Preberite še:

Komentarji: