Đoković kljub nejasnostim v žrebu Indian Wellsa

Čeprav še vedno ni jasno, če bo srbski teniški zvezdnik Novak Đoković lahko nastopil na turnirju v Indian Wellsu, organizatorji očitno resno računajo nanj.
Fotografija: Novak Đoković (na fotografiji) je nazadnje nastopil v Dubaju in izpadel v četrtfinalu proti Čehu Jiriju Veselyju. FOTO: Suhaib Salem/Reuters
Odpri galerijo
Novak Đoković (na fotografiji) je nazadnje nastopil v Dubaju in izpadel v četrtfinalu proti Čehu Jiriju Veselyju. FOTO: Suhaib Salem/Reuters

Organizatorji teniškega mastersa v Indian Wellsu so v žreb umestili tudi Novaka Đokovića, vendar za zdaj ni jasno, ali bo Srb na turnirju nastopil. V kratki izjavi za javnost so sporočili, da so v stiku z Đokovićevo ekipo, ali bo igral oziroma ali bo kot necepljen proti koronski okužbi sploh dobil dovoljenje za vstop v ZDA.

»Novak Đoković je bil na seznamu igralcev, zato smo ga umestili tudi v žreb. Ta čas smo v stiku z njegovo ekipo, ker za zdaj še ni jasno, ali bo lahko igral, saj čaka na dovoljenje ameriškega centra za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC) za vstop v državo,« so zapisali organizatorji.

Đoković je petkratni zmagovalec Indiana Wellsa, kjer so organizatorji sporočili, da bo za vstop gledalcev za turnir v kalifornijski puščavi potrebno dokazilo o popolnem cepljenju proti novemu koronavirusu. Po predpisih vlade morajo biti vsi potniki, ki niso državljani ZDA in vstopajo v ZDA, polno cepljeni proti covidu-19. Đoković je januarja zaradi necepljenosti že ostal brez nastopa na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu.

Medvedjev vs. Nadal tokrat v polfinalu?

Medtem ko Đokovićev status še ni jasen, pa je žreb pokazal priložnost enega najbolj zanimivih obračunov med novopečenim prvim igralcem sveta Rusom Daniilom Medvedjevom in 21-kratnim zmagovalcem grand slamov, Špancem Rafaelom Nadalom. Ruski zvezdnik Medvedjev naj bi se v polfinalu pomeril z Nadalom, kar bi bilo tretje srečanje teh dveh zvezdnikov v manj kot dveh mesecih. Pred tem pa se bo morda moral prvi nosilec Medvedjev v četrtfinalu pomeriti še s petim nosilcem, Grkom Stefanosom Tsitsipasom.

Četrti nosilec Nadal je letos dobil oba dvoboja proti ruskemu tekmecu; zmagal je v epskem finalu OP Avstralije, preden je prejšnji mesec osvojil še zmago na OP Mehike. Medvedjev še nikoli ni zmagal v Indian Wellsu, na lanskem turnirju pa je izpadel v osmini finala. V ženskem delu turnirja bosta nastopili najboljša Slovenka Tamara Zidanšek in Kaja Juvan, ki je bila uspešna v kvalifikacijah, Andrejo Klepač pa čakajo nastopi v dvojicah.

Preberite še:

Komentarji: