Đoković nima karizme in dela usodno napako

Nekdanji teniški igralec in zdaj milijonar Ion Tiriac je ostro napadel Novaka Đokovića, ker zavrača cepljenje proti koronavirusu. Srb favorit v Wimbledonu.
Fotografija: Novak Đoković je na OP Francije izgubil proti Rafaelu Nadalu. FOTO: Yves Herman/Reuters
Odpri galerijo
Novak Đoković je na OP Francije izgubil proti Rafaelu Nadalu. FOTO: Yves Herman/Reuters

Deset dni je do začetka najprestižnejšega teniškega turnirja v Wimbledonu in na svetu travi bo velik favorit za zmago Novak Đoković, ki pa se še vedno sooča z mnogimi očitki zaradi svojega nasprotovanja cepljenju zoper covid-19, kar bi ga utegnilo stati nastopa na OP ZDA konec poletja.

Eden od njegovih zadnjih kritikov je nekdanji igralec Ion Tiriac, ki pravi, da Srb nikoli ne bo dosegel Rafaela Nadala ali Johna McEnroea. Zdaj tretji igralec sveta je že izpustil nekaj turnirjev, tudi OP Avstralije, in izgubil 2000 točk na lestvici WTA.

»Đoković dela usodno napako, ki ga ni stala zgolj izgube številke 1, temveč predvsem ugleda. Njegovo ime je omadeževano, kar je škoda, saj je izjemen igralec,« je izjavil 83-letni Romun, ki je bil profesionalec v 60. in 70. letih in je osvojil en turnir.

Poslovnež Ion Tiriac je zelo vpliven v teniškem svetu. FOTO: Juan Medina/Reuters
Poslovnež Ion Tiriac je zelo vpliven v teniškem svetu. FOTO: Juan Medina/Reuters

Zdaj vplivni milijonar, teniški promotor in lastnik mastersa v Madridu je nadaljeval: »Đoković želi biti velika osebnost v tenisu, vendar nima karizme, kakršno imajo Nadal, McEnroe ali Roger Federer

Đoković bo v Wimbledonu lovil 21. naslov za grand slam, s čimer bi prehitel Federerja in se na enega približal Nadalu.

Preberite še:

Komentarji: