Đoković odpihnil Litovca, zdaj v boj z italijanskim najstnikom

Jutrišnji dan bo na odprtem prvenstvu Francije poseben tudi za slovenski tenis, saj se bo ob 11. uri za vizum četrtfinala borila Tamara Zidanšek.
Fotografija: Vodilni igralec sveta je potreboval le poldrugo uro za zmago proti Ricardasu Berankisu. FOTO: Martin Bureau/AFP
Odpri galerijo
Vodilni igralec sveta je potreboval le poldrugo uro za zmago proti Ricardasu Berankisu. FOTO: Martin Bureau/AFP

Vodilni igralec svetovne teniške lestvice Novak Đoković je zelo prepričljivo preskočil novo oviro na Roland-Garrosu in se brez težav uvrstil v osmino finala. Litovca Ricardasa Berankisa, 93. z omenjene lestvice, je ugnala po poldrugi uri s 6:1, 6:4, 6:1. 

Vlogo jasnega favorita pa bom moral prevzeti tudi proti naslednjemu tekmecu, 19-letnemu Lorenzu Musettiju. Ob Južnotirolcu Janikku Sinnerju še drugi mladenič med najboljših 16 v Parizu, da pa bi se dva najstnika takole uvrstila v osmino finala tega turnirja, se ni zgodilo že od leta 2006, ko sta takšen podvig uprizorila prav Đoković in Gael Monfils. 

"Moral bom igrati zelo zbrano, ta dvoboj mi bo predstavljal velik izziv, saj bo na drugi strani mlad igralec z veliko moči, ki ne more ničesar izgubiti," je dejal Srb v pričakovanju naslednje pariške naloge.

Zanesljivo je zmagal tudi branilec lovorike Rafael Nadal, ki je bil s 6:3, 6:3, 6:3 boljši od Britanca Camerona Norrieja. Argentinec Diego Schwartzman, ki je v prejšnjem kolu izločil našega Aljaža Bedeneta, je bil uspešen tudi proti Nemcu Philippu Kohlschreiberju (6:4, 6:2 in 6:1).

V ženskem delu tekmovanja je lanska zmagovalka, Poljakinja Iga Swiatek, s 7:6 (4) in 6:0 ugnala Estonko Anett Kontaveit,  Američanka Sloane Stephens je premagala Čehinjo Karolino Muchovo (6:3, 7:5), druga Čehinja Barbora Krejčikova pa Ukrajinko Elino Svitolino (6:3, 6:2).

Naša Tamara Zidanšek se bo jutri ob 11. uri za uvrstitev v četrtfinale pomerila s Sorano Cirstea.

Preberite še:

Komentarji: