Đoković potreboval za zmago štiri ure in pol

V ženski konkurenci odprtega prvenstva Francije še naprej preseneča 17-letna Američanka Cori Gauff.
Fotografija: Novak Đoković se je takole odzval na konec dvoboja. FOTO: Martin Bureau/AFP
Odpri galerijo
Novak Đoković se je takole odzval na konec dvoboja. FOTO: Martin Bureau/AFP

Prvi nosilec odprtega teniškega prvenstva Francije Srb Novak Đoković je imel v osmini finala nepričakovano veliko dela, preden je s 6:7 (7), 6:7 (2), 6:1, 6:0 in 4:0 premagal Italijana Lorenca Mussettija. Dvoboj je skoraj štiri ure in pol, preden je Italijan dvoboj predal. Že pred tem je desetopostavljeni Argentinec Diego Schwartzman odpravil Nemca Jan-Lennarda Struffa s 7:6 (9), 6:4 in 7:5. Brez boja pa je napredoval Italijan Matteo Berrettini, saj je njegov tekmec Roger Federer nadaljnje nastope v Parizu odpovedal.

»Z mladimi igralci rad igram na pet nizov, tudi če zaostajam z 0:2, saj čutim, da še imam priložnost. Fizično sem pač zelo dobro pripravljen, na moji strani pa so tudi izkušnje, saj sem dobil večino dvobojev, v katerih sem igral pet nizov. To v takem trenutku pomaga,« je po dvoboju dejal prvi lopar sveta Novak Đoković.


Še naprej preseneča 17-letna Američanka Cori Gauff


V ženski konkurenci še naprej preseneča 17-letna Američanka Cori Gauff. Ta je bila v osmini finala s 6:3 in 6:1 boljša od Tunizijke Ons Jabeur in prvi strokovnjaki že ocenjujejo, da bi se letos v Parizu lahko veselila tudi zmage. Čehinja Barbora Krejčikova, sicer specialistka za igro dvojic, pa je s 6:2 in 6:0 premagala Američanko Sloane Stephens. Američanka, nekdanja finalistka, je Čehinji do zmage pomagala kar sama, saj je napravila 26 neizsiljenih napak.

Cori Gauff je eno od prijetnejših presenečenj turnirja. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Cori Gauff je eno od prijetnejših presenečenj turnirja. FOTO: Christian Hartmann/Reuters

Preberite še:

Komentarji: