Đoković že diha Nadalu za ovratnik (VIDEO)

Srbski teniški zvezdnik se je s četrto turnirsko zmago na mastersu v Šanghaju močno približal prvemu mestu na lestvici ATP.
Fotografija: Novak Đoković ni v Šanghaju oddal niti niza. FOTO: Johannes Eisele/AFP
Odpri galerijo
Novak Đoković ni v Šanghaju oddal niti niza. FOTO: Johannes Eisele/AFP

Šanghaj – Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je vse bližje vrnitvi na čelo svetovne jakostne lestvice ATP, jutri bo namreč pridobil še eno mesto in mimo švicarskega veterana Rogerja Federerja švignil že na drugo, za vodilnim Špancem Rafaelom Nadalom pa bo zaostajal zgolj še 215 točk. Korak naprej se mu je posrečil z zmago na močnem sedemmilijonskem mastersu v Šanghaju, ki ga je kot drugi nosilec končal brez enega samega oddanega niza. V današnjem finalu je po dobri uri in pol s 6:3 in 6:4 odpravil še trinajstopostavljenega mladega Hrvata Borno Čorića.


Tudi Čorić bo napredoval


Za Noleta je to že četrta šanghajska lovorika (po letih 2012, 2013 in 2015), s čimer je zdaj sam na vrhu večne lestvice, tudi pred Škotom Andyjem Murrayem s tremi kronami. V finalu dvomov o zmagovalcu ni bilo, Srb je primazal sedem asov in si ni privoščil niti ene dvojne napake, obenem je nizal priložnosti za brejk in od devetih unovčil dve, medtem ko Čorić, ki na Kitajskem tako daleč prej še ni prišel, edine ni. Vseeno se bo tudi poraženec jutri močno povzpel na svetovni razpredelnici, z 19. bo namreč skočil na trinajsto mesto. Tako visoko v karieri še ni bil.

 


Borna Čorić bo na jutrišnji novi lestvici ATP visoko kot še nikoli. FOTO: Aly Song/Reuters
Borna Čorić bo na jutrišnji novi lestvici ATP visoko kot še nikoli. FOTO: Aly Song/Reuters


Le en poraz v 28 dvobojih


Prekaljeni 31-letni Đoković se je razveselil že 32. trofeje s turnirjev serije masters in je edini v teniški zgodovini, ki si je konkurenco pokoril prav na vseh devetih tovrstnih turnirjih. »Ne vem, ali sem imel pred tem v karieri že kak teden, ko sem začetne udarce izvajal tako dobro kot tu v Šanghaju, kjer se osvojil vseh 47 iger na svoj servis. Fenomenalno, ponosen sem na doseženo. Zadnji trije, štirje meseci so bili zame čudoviti. Večjih lukenj v igri nisem imel, sploh v zadnjem tednu. Vse je potekalo gladko,« je navdušeno komentiral Srb, ki je od začetka letošnjega Wimbledona v 28 dvobojih le enkrat izgubil, avgusta v osmini finala Toronta proti Grku Stefanosu Tsitsipasu.

Preberite še:

Komentarji: