Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Đokovićeva izjema pod drobnogledom komisije

Organizatorji OP Avstralije so se z vlado zvezne dežele Victoria dogovorili o zdravstvenih protokolih, ki bodo omogočili varno izvedbo turnirja.
Novak Đoković bi lahko nastopil na OP Avstralije kot zdravstvena izjema. FOTO: Loren Elliott/Reuters
Novak Đoković bi lahko nastopil na OP Avstralije kot zdravstvena izjema. FOTO: Loren Elliott/Reuters
P. Z.
17. 12. 2021 | 08:03
1:22

Prireditelji OP Avstralije v tenisu so sporočili, da bo prošnje za zdravstvene izjeme, ki jih bodo vložili necepljeni igralci, pregledala neodvisna tričlanska komisija. V njej bodo imunolog, infektolog in zdravnik splošne medicine. O tem se je Tennis Australia dogovoril z ministrstvom za zdravje zvezne države Victoria.

To je pomemben premik, saj je predsednik avstralske teniške zveze Craig Tiley prej zatrjeval, da necepljeni igralci ne bodo smeli nastopiti na prvem turnirju za grand slam v Melbournu. Največ prahu je seveda dvignil Novak Đoković, čigar cepilni status ostaja neznanka. Srb bi lahko v Albert Parku, kjer je zmagal že devetkrat, dosegel rekordni 21. veliki slam.

»Tesno smo sodelovali z vlado v Victorii ter vzpostavili poštene in neodvisne protokole, ki nam bodo omogočili varno izvedbo OP Avstralije 2022,« je povedal Tiley. Turnir se bo začel 17. januarja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine