Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Dominic Thiem še naprej odpoveduje turnirje enega za drugim

Avstrijski teniški zvezdnik je zaradi težav z boleznijo preklical nastop na pokalu ATP in na turnirju v Sydneyju.
Dominic Thiem je nazadnje igral konec junija na Majorki. FOTO: Martin Bureau/AFP
Dominic Thiem je nazadnje igral konec junija na Majorki. FOTO: Martin Bureau/AFP
STA, B. E.
20. 12. 2021 | 18:43
20. 12. 2021 | 18:44
1:37

Avstrijski teniški zvezdnik Dominic Thiem je danes zaradi težav z boleznijo odpovedal nastop na pokalu ATP, ki bo med 1. in 9. januarjem prihodnje leto, in udeležbo na turnirju v Sydneyju. Kot razlog je navedel težave z boleznijo, ki ga muči že dlje časa.

»Prehladil sem se v Dubaju. Ne gre za covid-19, saj so bili vsi testi negativni. Vseeno pa ne treniram, kaj šele igram na najvišji ravni. Ker telesno nisem dovolj dobro pripravljen, da bi lahko odigral več dvobojev na pokalu ATP in na turnirju v Sydneyju, sem se odločil za odpoved obeh,« je na družbenih omrežjih zapisal zmagovalec odprtega prvenstva ZDA leta 2020. Obenem je pristavil, da bo poskušal zaigrati na odprtem prvenstvu Avstralije, ki bo med 17. in 30. januarjem prihodnje leto. Odločitev o tem bo sporočil do konca decembra.

Avstrijec je nazadnje igral konec junija na Majorki, ko je moral zaradi težav z zapestjem predati obračun proti Francozu Adrianu Mannarinu. Kasneje je moral na operacijo in predčasno sklenil sezono 2021. Na igrišča bi se moral vrniti na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju prejšnji teden, a je tudi ta nastop odpovedal zaradi bolezni.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine