Drugi kvalifikacijski oviri previsoki za Kajo Juvan in Blaža Rolo

Slovenske barve bodo v glavnem žrebu Melbourna zastopali Dalila Jakupović, Tamara Zidanšek, Polona Hercog in Aljaž Bedene.
Fotografija: Kaja Juvan ni ponovila uvodnega presenečenja. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Kaja Juvan ni ponovila uvodnega presenečenja. FOTO: Leon Vidic/Delo

Melbourne – Na drugi kvalifikacijski stopnički uvodnega teniškega turnirja velike četverice, odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, sta pokleknila oba slovenska predstavnika, ki sta se skušala v glavni žreb prebiti skozi stranska vrata, Kaja Juvan in Blaž Rola. Slovenske barve bodo tako na turnirju zastopali Dalila Jakupović, Tamara Zidanšek, Polona Hercog in Aljaž Bedene.


Drugi poraz v dveh tednih


Komaj 18-letna Juvanova, novinka na tekmovanjih te kakovostne ravni v članski konkurenci, je po odmevni uvodni zmagi nad
nekdanjo dvanajsto igralko sveta, Belgijko Yanino Wickmayer, sinoči naletela na previsoko oviro. Štiri leta starejša Brazilka Beatriz Haddad Maia jo je namreč odpravila še v drugem medsebojnem obračunu v manj kot dveh tednih, tik pred novim letom je bila boljša že v kvalifikacijah Aucklanda.


Četrta zaključna žoga


Tokrat je bil Kajin odpor precej slabši, konec ga je bilo že po uri in četrt, Brazilka je zmagala s 6:3 in 6:4. Prvi niz je bil še izenačen do izida 3:3, nato pa je zmagovalka zmogla dva zaporedna brejka in ga brez težav spravila pod streho. V drugem nizu sta si nasprotnici kot za stavo oddajali igre na svoj začetni udarec, levičarka Haddadova je zapravila tri zaključne žoge za zmago s 6:2, je pa unovčila četrto v deseti igri.

Blaž Rola se je upiral dve uri in četrt. FOTO: Tadej Regent/Delo
Blaž Rola se je upiral dve uri in četrt. FOTO: Tadej Regent/Delo


Kot predlani v New Yorku


Brez glavnega žreba je ostal tudi Blaž Rola, ki pa je bistveno višje rangiranemu Kanadčanu Petru Polanskemu, sicer desetemu nosilcu kvalifikacij, nudil dostojnejši odpor. Dvoboja je bilo konec po skoraj dveh urah in pol, Polansky se je veselil zmage s 6:2, 6:7 (6) in 6:3. Tekmeca sta si sicer nasproti stala tretjič v dveh letih, Kanadčan je zmagal drugič, prepričljivejši je bil tudi že v predlanskih kvalifikacijah New Yorka.


Rola izvlekel tretji niz


V uvodnem nizu je zmagovalec naštel dva brejka, v drugem pa sta oba igralca kot po tekočem traku zapravljala priložnosti za odvzem nasprotnikovega servisa. Tako je odločala podaljšana igra, v kateri si je Polansky že zagotovil žogico za zmago (6:5), a je ni izkoristil. Rola je izvlekel še tretji niz, v njem pa ni osvojil prvih dveh iger na svoj začetni udarec, kar ga je hitro stalo uspeha.

Preberite še:

Komentarji: