Ekipa sveta po sanjski nedelji osvojila naslov

Teniška ekipa sveta je zmagovalka pokala Laver, ki ga je v Londonu sicer zaznamovalo slovo Švicarja Rogerja Federerja.
Fotografija: Novak Đoković (na fotografiji) ni našel recepta za 22-letnega Kanadčana. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Odpri galerijo
Novak Đoković (na fotografiji) ni našel recepta za 22-letnega Kanadčana. FOTO: Glyn Kirk/AFP

Po drugem dnevu je selekcija sveta, ki jo je vodil nekdanji ameriški zvezdnik John McEnroe, zaostajala za štiri točke, zadnji dan tekmovanja pa so v londonski Areni O2 svetovni asi dobili tri dvoboje. Odločilno točko jim je priigral Američan Frances Tiafoe, ki je premagal Grka Stefanosa Tsitsipasa z 1:6, 7:6 (11) in 10:8.

Pred tem je kanadsko-ameriška naveza Felix Auger-Aliassime/Jack Sock v nedeljskem prvem dvoboju ukanila italijansko-britansko teniško kombinacijo Matteo Berrettini/Andy Murray z 2:6, 6:3 in 10:8. Nato je bil Auger-Aliassime presenetljivo boljši od Srba Novaka Đokovića s 6:3 in 7:6 (3), v zadnjem dvoboju pa je Tiafoe na kolena položil Cicipasa z 1:6, 7:6 (11) in 10:8.

Na sceno bi morala v nedeljo zvečer stopiti še Norvežan Casper Ruud in Američan Taylor Fritz, njun dvoboj pa so nato organizatorji odpovedali. Prvi dan tekmovanja je vsaka zmaga štela eno, drugi dan dve, tretji dan pa tri točke. Končno zmago si je priigrala zasedba, ki je prva osvojila 13 točk.

Na pokalu Laver je igralsko kariero končal legendarni Švicar Roger Federer. Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam – več zmag od njega imata le Španec Rafael Nadal (22) in Srb Đoković (21) – se je od tenisa poslovil v petek, v svojem zadnjem dvoboju pa je združil moči z Nadalom ter v igri parov klonil proti ameriški navezi Tiafoe/Sock.

Komentarji: