Grega Žemlja: Škoda, ker ne bomo igrali doma

Po portoroški zmagi proti Estoniji izbrance zveznega kapetana Grege Žemlje čaka zahtevno kvalifikacijsko gostovanje.
Fotografija: Slovenija je nazadnje v Davisovem pokalu gostovala marca letos v Čilu. Takrat je zvezni kapetan Grega Žemlja (levo) na seznam uvrstil Sebastiana Dominka, Matica Dimica in Blaža Rolo. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Slovenija je nazadnje v Davisovem pokalu gostovala marca letos v Čilu. Takrat je zvezni kapetan Grega Žemlja (levo) na seznam uvrstil Sebastiana Dominka, Matica Dimica in Blaža Rolo. FOTO: Blaž Samec/Delo

Potem ko je moška slovenska teniška izbrana vrsta pred dnevi v Portorožu preskočila estonsko oviro, je zdaj pred njo kvalifikacijski dvoboj svetovne skupine I v Davisovem pokalu.

Kot smo poročali pred tremi dnevi, ji je žreb namenil gostovanje v Turčiji, to bo v februarju 2023. Zdaj to uradno potrjeno, kot so sporočili iz naše teniške zveze. »Škoda, ker ne igramo doma. Sicer pa je v naši ekipi precej odvisno od tega, kdo je takrat na seznamu. Do zadnjega bom težko napovedal, koga bom uvrstil v ekipo, upam pa, da se zberemo v čim boljši zasedbi in napademo zmago,« je napovedal zvezni kapetan Grega Žemlja.

Slovenija se je sicer doslej s Turčijo pomerila dvakrat. Prvič ob sploh uvodnem nastopu naše reprezentance v Davisovem pokalu, leta 1993. Takrat se je naše moštvo z Markom Porom, Blažem Trupejem in zveznim kapetanom Alešem Filipčičem veselilo zmage s 3:0. Drugič pa sta se moštvi pomerili pred štirimi leti v Portorožu, ko je bila Slovenija z Aljažem Bedenetom in Nikom Razborškom boljša s 3:2.

Zdaj je naša izbrana vrsta na 48. mestu svetovne lestvice, Turčija je 38. 

Preberite še:

Komentarji: