Medvedjev prvi med najboljšimi štirimi v Torinu

Rus Danil Medvedjev je po zmagi nad Alexandrom Zverevom s 7:6 in 6:4 že v polfinalu zaključnega turnirja najboljše teniške osmerice z lestvice ATP.
Fotografija: Danil Medvedjev je leta 2020 že slavil na zaključnem turnirju ATP, letos je prvi polfinalist. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Odpri galerijo
Danil Medvedjev je leta 2020 že slavil na zaključnem turnirju ATP, letos je prvi polfinalist. FOTO: Tiziana Fabi/AFP

Danil Medvedjev si je prvi zagotovil mesto v polfinalu zaključnega teniškega turnirja sezone v Torinu. V drugem krogu v rdeči skupini je premagal Nemca Alexandra Zvereva s 7:6 in 6:4. Za Rusa, ki je lani na zaključnem turnirju izpadel že v predtekmovanju, 2020 pa slavil v finalu, je to druga zmaga v Torinu ta teden. V uvodnem krogu je premagal Andreja Rubljova.

Možnosti za polfinale imata še Carlos Alcaraz, ki bo v jutri igral z Medvedjevom, in Zverev, ki za uvrstitev med štiri potrebuje zmago proti odpisanemu Rubljovu, saj je v ponedeljek premagal Alcaraza.

image_alt
Đoković lahko v Torinu zasluži kot Goran Dragić v najboljših sezonah

Slednji je bil v prvem sredinem dvoboju prepričljivo boljši od Rubljova. Po uri in 14 minutah je slavil s 7:5, 6:2 in tako zabeležil prvo zmago v karieri na zaključnih turnirjih, potem ko je moral lani kot prvi igralec sveta odpovedati udeležbo zaradi poškodbe.

V zeleni skupini po dveh krogih še ni znan noben polfinalist. Italijan Jannik Sinner, ki je v torek v treh nizih premagal prvega igralca sveta Novak Đokovića, ima dve zmagi, Srb in Danec Holger Rune imata po eno, namesto Grka Stefanosa Cicipasa, ki je zapustil turnir zaradi poškodbe, pa bo zadnji dvoboj skupinskega dela proti Đokoviću odigral Poljak Hubert Hurkacz kot prva rezerva.

Torino, zaključni turnir:

Carlos Alcaraz (Špa/2) - Andrej Rubljov (Rus/5) 7:5, 6:2;

Danil Medvedjev (Rus/3) - Alexander Zverev (Nem/7) 7:6 (7), 6:4.

Preberite še:

Komentarji: