Medvedjev in Fernandezova prva v polfinale New Yorka

Drugi nosilec Danil Medvedjev je prvi polfinalist OP ZDA. V četrtfinalu je po dveh urah in 24 minutah premagal Nizozemca Botica van de Zandschulpa.
Fotografija: Pozdrav Rusa Medvedjeva (levo) in Nizozemca Van de Zandschulpa po koncu dvoboja. FOTO: Robert Deutsch/USA Today Sports
Odpri galerijo
Pozdrav Rusa Medvedjeva (levo) in Nizozemca Van de Zandschulpa po koncu dvoboja. FOTO: Robert Deutsch/USA Today Sports

117. igralec na svetu Botic van de Zandschulp, ki se je na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije, je Danilu Medvedjevu uspel odvzeti niz, a mu je za kaj več zmanjkalo moči in znanja. Končni rezultat je bil 6:3, 6:0, 4:6 in 7:5.

Medvedjev, ki je letos v Avstraliji igral v finalu, to pa je njegova četrta in tretja zaporedna uvrstitev v polfinale grand slamov, se bo za mesto v finalu srečal z zmagovalcem drugega torkovega četrtfinala med 18-letnim Špancem Carlosom Alcarazom in dvanajstim nosilcem iz Kanade Felixom Auger-Aliassimom.



Medvedjev je 2019 v New Yorku igral v finalu in po petih nizih izgubil proti Rafaelu Nadalu, lani pa je moral v polfinalu z 0:3 priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu Dominicu Thiemu. Proti Nizozemcu je prvič na letošnjem US Opnu izgubil niz.

V torek sta poleg drugega četrtfinala v moški konkurenci na sporedu še dva obračuna za polfinale pri dekletih. Najprej sta se srečali Elina Svitolina iz Ukrajine in kanadska kvalifikantka Leylah Fernandez, 19-letnica (73. na lestvici WTA) je peto nosilko senzacionalno izločila v dramatičnih treh nizih s 6:3, 3:6 in 7:6 (5). V polfinalu jo čaka zmagovalka naslednjega četrtfinala v New Yorku med drugo nosilko iz Belorusije Arina Sabalenko ter Čehinjo Barboro Krejčikovo.

Druga dva četrtfinala pri moških sta Novak Đoković – Matteo Berrettini in Alexander Zverev – Lloyd Harris, pri ženskah pa Emma Raducanu – Belinda Bencic in Karolina Pliškova – Maria Sakari.

Preberite še:

Komentarji: