Najmlajša št. 1 na vrh skupine potisnila Kanado

Zmagovalec teniškega OP ZDA Carlos Alcaraz pred domačimi navijači izgubil proti Felixu Auger-Aliassimeu, Španija pa je izgubila proti Kanadi
Fotografija: Kanadčan Felix Auger Aliassime, 13. na lestvici ATP, je v Davisovem pokalu pripravil presenečenje v dvoboju proti Španiji, saj je premagal zmagovalca OP ZDA Carlosa Alcaraza (desno). FOTO: Pablo Morano/Reuters
Odpri galerijo
Kanadčan Felix Auger Aliassime, 13. na lestvici ATP, je v Davisovem pokalu pripravil presenečenje v dvoboju proti Španiji, saj je premagal zmagovalca OP ZDA Carlosa Alcaraza (desno). FOTO: Pablo Morano/Reuters

Že v petek sta si Nemčija in Italija priigrali uvrstitev med najboljšo osmerico v teniškem tekmovanju za Davisov pokal, ponoči se jima je pridružila še Nizozemska. Izpadli sta Velika Britanija in Francija. Za Španijo pa je prvi igralec sveta Carlos Alcaraz, nedavni zmagovalec OP ZDA, izgubil dvoboj proti Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimu.

V Bologni je Matteo Berrettini v 71 minutah premagal Argentinca Sebastiana Baeza s 6:2, 6:3, nato pa je Jannik Sinner ugnal Francisca Cerundola s 7:5, 1:6 in 6:3, s čimer si je Italija že zagotovila napredovanje.

Nato je italijanski par Simone Bolelli Fabio Fognini v treh nizih izgubil v dvojicah proti dvojici Maximo GonzalezHoracio Zeballos.

V Hamburgu sta junaka večera postala Kevin Krawietz in Tim Pütz, ki sta v dvojicah Nemčiji priigrala odločilno točko za zmago nad Belgijo.

»Večeri, kot je bil ta, še dolgo živijo v našem spominu,« je po dvoboju dejal nemški kapetan Michael Kohlmann.

Zmaga Nemčije je pomenila, da je iz nadaljevanja v skupini C že izpadla Francija.

Nastop na 50. dvoboju Davisovega pokala v domačem Glasgowu pa ni prinesel sreče Andyju Murrayju, saj je v paru z Joejem Salisburyjem tesno izgubil proti Nizozemcema Wesleyju Koolhofu in Matweju Middelkoopu.

Nizozemski par je Britanca premagal s 7:6, 6:7 in 6:3 ter se na vrhu skupine D pridružil reprezentanci ZDA. Nizozemska bo tako prvič po letu 2005 spet zaigrala med najboljšo osmerico na svetu.

V Valencii pa je Carlos Alcaraz, najmlajša številka 1 svetovnega tenisa v zgodovini, po zmagi na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku presenetljivo izgubil pred domačimi navijači. Felix Auger-Aliassime, 13. igralec sveta, je bil boljši s 6:7, 6:4 in 6:2, Španija pa je v skupini B klonila proti Kanadi.

Z zmago se je Kanada prebila na vrh skupine in jo le še en korak loči od napredovanja na finale, ki bo novembra v Malagi.

Komentarji: