Najstnica Fernandezova v Monterreyju do premierne lovorike

Kanadčanka Leylah Fernandez je v finalu turnirja serije WTA po dveh nizih premgala Švicarko Viktorijo Golubić s 6:1 in 6:4.
Fotografija: Leylah Fernandez je za svojo prvo turnirsko lovoriko premagala Viktorijo Golubić. FOTO: Abierto Gnp Seguros/facebook
Odpri galerijo
Leylah Fernandez je za svojo prvo turnirsko lovoriko premagala Viktorijo Golubić. FOTO: Abierto Gnp Seguros/facebook

V Monterreyju se je zaključil ženski turnir serije WTA, na katerem se je do svoje prve lovorike v karieri prebila Kanadčanka Leylah Fernandez.

18-letna Kanadčanka je v finalu po 89 minutah premagala Švicarko Viktorijo Golubić s 6:1 in 6:4 ter s tem zaokrožila odličen turnir, na katerem ni izgubila niti niza.

Leylah Fernandez je bila v finalu za razred boljša od tekmice. V uvodnem nizu je povedla s 5:0 in v sedmi igri izkoristila prvo zaključno žogico, v drugem nizu pa je pri zaostanku s 3:4 dobila naslednje tri igre in zasluženo zmagala.

»Šele ko so začeli postavljati zmagovalni oder in prinesli pokal, sem dojela, da sem zmagala. Globoko sem vdihnila in stopila pred mikrofon. Škoda, da temu trenutku niso mogli prisostvovati moji starši,« je po prejetju lovorike povedala Fernandezova, ki je bila najmlajša udeleženka glavnega dela turnirja.Finale WTA Monterrey (197.610 evrov)
Leylah Fernandez (Kan) - Viktorija Golubić (Švi) 6:1, 6:4.

Preberite še:

Komentarji: