Naslov najboljše v Franciji bodisi v ZDA bodisi na Poljsko

V finalu odprtega prvenstva Francije Američanka in Poljakinja. Zadnji obračun v ženski konkurenci bo na sporedu v soboto ob 15. uri.
Fotografija: Američanka Sofia Kenin ni skrivala veselja po uvrstitvi v finale grand slama v Parizu. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Odpri galerijo
Američanka Sofia Kenin ni skrivala veselja po uvrstitvi v finale grand slama v Parizu. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP

Američanka Sofia Kenin je druga finalistka teniškega odprtega prvenstva Francije v Parizu. V drugem polfinalu je četrta nosilka ugnala Čehinjo Petro Kvitovo s 6:4, 7:5 in bo še drugič letos zaigrala v finalu turnirjev velike četverice, potem ko je na začetku leta osvojila OP Avstralije. Njena tekmica bo v soboto Poljakinja Iga Šwiatek.

Enaindvajsetletna v Moskvi rojena teniška igralka je sedmo nosilko in dvakratno zmagovalko Wimbledona (2011, 2014) spravljala v obup predvsem z odlično obrambo in vsestransko igro.


Keninovi pripadel že začetek dvoboja


Kvitova, sicer 11. igralka sveta, je imela v izmenjavah sicer pobudo, dosegla je več »winnerjev«, a tudi več grešila. Na koncu je napravila 31 neizsiljenih napak, Keninova pa 20. Začetek dvoboja je pripadel Keninovi, ki je v tretji in peti igri prišla do odvzema servisa. Prednost je uspela zadržati tudi ob boljši igri 30-letne Čehinje, ki je sicer enkrat vzela servis Američanki, a na koncu v prvem nizu ni mogla ogroziti zmagovalke OP Avstralije v Melbournu.

Sofia Kenin je trdo garala za podvig na OP Francije. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Sofia Kenin je trdo garala za podvig na OP Francije. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP


Šesta igralka sveta je nato do »breaka« v drugem nizu prišla v peti igri. Prednost pa je proti Kvitovi potrdila v naslednji šesti, ko je ubranila štiri priložnosti za takojšnji povratek Čehinje.


Finale v soboto ob 15. uri


Keninova je bila pri začetnem udarcu nato enkrat zanesljiva, ob serviranju za zmago pa se ji je pošteno tresla roka. V deseti igri je mlada Američanka poklonila "break" a nato takoj prišla do ponovnega odvzema servisa. V naslednji igri ni ponovila napake in se po uri in 46 minutah prebitih na osrednjem igrišču Philippa Chatriera veselila druge uvrstitve v finale na največjih turnirjih v tej sezoni.Za drugo lovoriko se bo Keninova pomerila z nepostavljeno Igo Šwiatek. Devetnajstletnica iz Varšave je v prvem polfinalnem obračunu zanesljivo po 70 minutah premagala Argentinko Nadio Podorosko s 6:2, 6:1. Na poti do finala pa ni izgubila niti niza. Zadnji obračun v ženski posamični konkurenci bo na sporedu v soboto ob 15. uri.

Komentarji: