Nekdanja prva loparja sveta se vračata v Melbournu

Serena Williams je na prvem turnirju velike četverice v sezoni zmagala že sedemkrat, Andy Murray še nikoli.
Fotografija: Serena Williams je letošnji avstralski turnir izpustila, prihodnje leto ga očitno ne bo. FOTO: Christophe Simon/AFP
Odpri galerijo
Serena Williams je letošnji avstralski turnir izpustila, prihodnje leto ga očitno ne bo. FOTO: Christophe Simon/AFP

Melbourne – Nekdanja prva teniška loparja sveta, Američanka Serena Williams in Britanec Andy Murray, se bosta v tekmovalni pogon vrnila na prvem turnirju velike četverice v prihodnjem letu, januarskem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. Informacijo so danes potrdili tudi tamkajšnji organizatorji.


Sedem lovorik v Melbournu


Serena se je v deželi »tam spodaj« lovorike nazadnje razveselila lani, tedaj že v osmem tednu nosečnosti, skupno si je v Melbournu konkurenco pokorila že sedemkrat, na turnirjih velikega slama pa 23-krat, do rekorda Avstralke Margaret Court ji manjka zgolj še ena trofeja. Letos je prvi veliki turnir sezone izpustila.


Kazen v New Yorku


Nazadnje je sicer nastopila septembra na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, a v finalu senzacionalno priznala premoč Japonki Naomi Osaka, obenem pa je morala zaradi neprimernega vedenja in številnih nebrzdanih izpadov seči v žep po 17.000 dolarjev globe. Pred tem je tudi v finalu Wimbledona pokleknila pred Nemko Angelique Kerber.


Murray že petkrat finalist


Škot Murray, po drugi strani, na lovoriko v Melbournu še čaka. S tem turnirjem ima še neporavnane račune, saj je med letoma 2010 in 2016 kar petkrat nastopil v finalu, vendar pa štirikrat izgubil proti Srbu Novaku Đokoviću in enkrat proti Švicarju Rogerju Federerju. Začetek letošnje sezone je izpustil zaradi hude poškodbe kolka, zdaj se počasi vrača na veliko sceno.

Preberite še:

Komentarji: