Nesrečni Rafa zaradi nove poškodbe brez OP Avstralije

Španski teniški igralec Rafael Nadal je zaradi mikro raztrganine mišice v levi nogi odpovedal nastop na prihajajočem OP Avstralije.
Fotografija: Rafael Nadal bo izpustil OP Avstralije. FOTO: Saeed Khan/AFP
Odpri galerijo
Rafael Nadal bo izpustil OP Avstralije. FOTO: Saeed Khan/AFP

Rafael Nadal se je na navdušenje teniških navijačev po skoraj letu dni vrnil v karavano in na turnirju v Brisbanu dobro nastopal vse do četrtfinala, ko ga je premagal domačin Jordan Thompson. Že med dvobojem je imel Nadal veliko težav z bolečinami v levi nogi, želel je tudi zdravniško pomoč, a ni kaj dosti pomagalo.

Po tekmi je Španec povedal, da ga sicer boli levi bok, tako kot ob težki poškodbi lani, a na drugačen način, dodatni pregledi pa so pokazali, da ni obnovil stare poškodbe, temveč gre za mikro raztrganino mišice, ki je najbrž posledica hujšega tekmovalnega ritma v zadnjih dneh. 

Nadal je na Instagramu zapisal, da v tem trenutku ni sposoben odigrati dolgega turnirja na tri dobljene nize, tako da je odpotoval nazaj domov v Madrid, OP Avstralije bo izpustil. Zapisal je še, da se bo pripravljal, da bo najboljši čez tri mesece, ko bo v Evropi sezona peščenih turnirjev, na katerih je bil Nadal vedno v vrhu.

Pred dnevi je sicer ob povratku Nadal napovedal, da bo sezona 2024 bržkone njegova zadnja, ob predpostavki, da mu bo zdravje dobro služilo, pa ni izključil niti nadaljevanja bogate kariere. Začelo se ni prav dobro ...

Komentarji: