Nole bo izjema, gre v Avstralijo

Ugibanj je konec. Prvi igralec sveta Novak Đoković je potrdil, da bo nastopil na OP Avstralije, kjer bo želel spisati zgodovino.
Fotografija: Novak Đoković je že devetkrat zmagal v Melbournu. FOTO: Patrick Hamilton/AFP
Odpri galerijo
Novak Đoković je že devetkrat zmagal v Melbournu. FOTO: Patrick Hamilton/AFP

Srbski teniški as Novak Đoković je prek instagrama končal ugibanja, ali bo nastopil na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu ali ne. Kot je sporočil, je dobil posebno dovoljenje, tako da bo lahko odpotoval v Melbourne, kjer bo branil zmago na uvodnem turnirju za grand slam.

»Dobil sem dovoljenje, bom izjema. Odpočil sem se od naporne, a uspešne sezone 2021, užival sem v krogu domačih ljudi, zdaj potujem v Avstralijo, kjer bom preživel naslednjih nekaj tednov. Hvala vsem, ki me podpirate, želim vam srečno novo leto,« je zapisal srbski zvezdnik, ki doslej še ni razkril, ali je cepljen proti covidu-19 ali ne.

Na to vprašanje ni hotel odgovarjati, tako da je javnost le ugibala, ali bo lahko branil naslov v Avstraliji, kamor so dovolili dopotovati le cepljenim osebam, ali ne. Zdaj je očitno, da cepljen ni, kar je nakazovala že njegova odpoved nastopa za srbsko reprezentanco na ATP pokalu v Sydneyju, je pa dovolj pomembna oseba, da je država v njegovem primeru naredila zdravniško izjemo. To je takoj naletelo na številne polemike, tako da se poraja vprašanje, kako ga bodo sprejeli gledalci.

image_alt
Novak Đoković lahko igra le v Roland-Garrosu

Đoković bo lovil deseti naslov na OP Avstralije in skupaj 21. za veliki slam, s katerim bi na večni lestvici prehitel Rogerja Federerja in Rafaela Nadala, ki ju v Melbournu ne bo. Turnir v Albert Parku bo potekal od 17. januarja do 30. januarja.

Preberite še:

Komentarji: