Novak Đoković lahko igra le v Roland-Garrosu

Nekdanji trener teniške številke 1 Riccardo Piatti je Srbu dal jasno sporočilo pred prvim turnirjem za veliki slam, OP Avstralije v Melbournu.
Fotografija: Novak Đoković je osvojil rekordnih devet naslovov na OP Avstralije, z desetim bi postal nesporni teniški kralj. FOTO: Loren Elliott/Reuters
Odpri galerijo
Novak Đoković je osvojil rekordnih devet naslovov na OP Avstralije, z desetim bi postal nesporni teniški kralj. FOTO: Loren Elliott/Reuters

Ali bo najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković igral na prvem letošnjem turnirju za veliki slam v Melbournu, je še neznanka. Na njem bi 34-letni Srb lahko pisal teniško zgodovino, saj bi z deseto zmago na OP Avstralije postal prvi igralec z 21. posamičnimi zmagami na velikih slamih.

Če bo Đoković izpustil Melbourne, zaradi tega, ker vztraja pori tem, da se ne cepi proti koronavirusu, bo imel malo možnosti za rekord. Na to je opozoril njegov nekdanji trener Italijan Riccardo Piatti.

Riccardo Piatti in Janik Sinner. FOTO: Tweeter
Riccardo Piatti in Janik Sinner. FOTO: Tweeter

»Bodimo natančni. Đoković v Evropi brez cepiva lahko igra le na enemu velikemu slamu, Roland Garrosu. Tudi za Wimbledon je zahteva, da si cepljen,« je bil jasen Piatti, zdaj trener največjega italijanskega upa Jannika Sinnera.

Đoković je izpustil nastop na pokalu ATP v Sydneyu, kjer se na začetku leta merijo reprezentance. Prvi letošnji »Grand slam« se bo začel 17. t. m..

Preberite še:

Komentarji: