Zdaj tudi uradno: Novak Đoković ne gre v Sydney

Najboljšega teniškega igralca na svetu ne bo v moštvu Srbije na turnirju za pokal ATP.
Fotografija: Letos januarja je Novak Đoković v finalu turnirja za pokal ATP v Sydneyju premagal tudi Rafaela Nadala, prvi turnir leta 2022 pa je odpovedal. FOTO: William West/AFP
Odpri galerijo
Letos januarja je Novak Đoković v finalu turnirja za pokal ATP v Sydneyju premagal tudi Rafaela Nadala, prvi turnir leta 2022 pa je odpovedal. FOTO: William West/AFP

Prireditelji ATP pokala v Sydneyju so uradno potrdili govorice, da prvi teniški igralec sveta, Novak Đoković, ne bo nastopil. S tem so še povečali dvome, ali je Srb cepljen proti novem koronavirusu in ali bo nastopil na prvem turnirju za grand slam v novi sezoni, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, poroča AFP.

»Prvi igralec sveta Novak Đoković se je umaknil z našega turnirja. Reprezentanco Srbije bo zdaj vodil 33. igralec sveta Dušan Lajović,« so organizatorji sporočili v izjavi pred sobotnim začetkom turnirja.

Devetkratni prvak odprtega prvenstva Avstralije bi lahko osvojil rekordni 21. naslov zmagovalca grand slam turnirja, če bi naslednji mesec zaigral v Melbourne Parku, a za vstop v Avstralijo morajo biti on in člani njegovega spremstva cepljeni.

Njegov oče Srđan je konec novembra dejal, da sin v Melbournu ne bo igral, organizatorje pa obtožil izsiljevanja. Odprto prvenstvo Avstralije se bo sicer začelo 17. januarja.

Preberite še:

Komentarji: