Po velikem pričakovanju tudi veliko razočaranje

Zaradi poškodbe Serene Williams na Roland Garrosu odpadel dvoboj osmine finala z Marijo Šarapovo
Fotografija: Serena Williams ni mogla skriti razočaranja, ko je na novinarski konferenci obelodanila, da zaradi poškodbe ne bo igrala dvoboja osmine finala. FOTO Reuters
Odpri galerijo
Serena Williams ni mogla skriti razočaranja, ko je na novinarski konferenci obelodanila, da zaradi poškodbe ne bo igrala dvoboja osmine finala. FOTO Reuters

Pariz – Močno je završalo včeraj zgodaj popoldne v teniškem kompleksu Roland Garros, ko so se začele pojavljati neuradne informacije, da naj bi bil turnir za Sereno Williams zaradi poškodbe končan. Teniški svet je namreč z nestrpnostjo čakal na veliki obračun osmine finala Američanke z Marijo Šarapovo, do katerega na koncu res ni prišlo, Williamsova pa zdaj začenja bitko s časom, da bo nared za Wimbledon.

Dvoboj med mlajšo od sester Williams in Šarapovo je bil gotovo najbolj pričakovan doslej na tem Roland Garrosu, saj gre za eno najbolj zanimivih rivalstev. Še zdaleč ne toliko z rezultatskega vidika, saj je Američanka v medsebojnih partijah vendarle premočna (19:2), ampak bolj zaradi vsega, kar igralki pomenita v teniškem in športnem svetu, saj gre za dve od največjih zvezdnic, največjih zaslužkaric in najvplivnejših športnic. Hkrati po videzu ne bi mogli biti bolj različni. Za nameček se med njima včasih zaiskri še zunaj igrišča, na Roland Garrosu pa sta (bili) obe povratnici, Američanka po porodu, Rusinja pa ni nastopila na zadnjih dveh zaradi dopinške kazni in posledično preslabe uvrstitve na svetovni lestvici.

Potem ko je Šarapova leta 2004 dobila njun drugi medsebojni dvoboj, s šokantno zmago v finalu Wimbledona, in v isti sezoni Sereno ugnala še na sklepnem mastersu, ni nikdar več okusila slasti zmage in zdelo se je, da je zdaj vendarle prišla spet vrsta nanjo. Williamsova je resda delno ujela ritem in iz dvoboja v dvoboj kazala boljšo igro, a Šarapova je zdaj spet na igriščih že več kot leto dni in vedno bolj željna velike zmage, potem ko je od vrnitve osvojila zgolj turnir v Tianjinu.

Razočaranje je bilo tako včeraj res veliko, Serena in njen trener sta upala, da bo morda deževalo in bi bilo stanje danes kaj boljše, vendar pa je vreme na njuno žalost zdržalo. »Žal imam težave s prsno mišico in ta čas ne morem servirati. Bolečine sem začutila v 3. kolu, v nedeljo sem med partijo dvojic preizkušala različne stvari, da bi omilila bolečino, a ni pomagalo,« je pojasnila Serena, ki je skupaj s sestro Venus med dvojicami izgubila proti Andreji Klepač in Marii Jose Martinez Sanchez. Po tako dolgi odsotnosti igranje v dveh konkurencah gotovo ni bilo idealno, a zmagovalka 23 turnirjev za veliki slam je želela čim več dvobojev.

»Težko opišem svoje razočaranje. Odrekla sem se številnim stvarem, začenši času z mojo hčerko in družino, da sem lahko zaigrala tu, zato je položaj res težaven,« je priznala Američanka, ki je imela v dolgoletni karieri številne zdravstvene težave in je izpustila številne turnirje, še nikdar pa se ni vdala sredi velikega slama. Danes bo opravila pregled z magnetno resonanco, ki bo natančneje razkril resnost poškodbe, sama pa še vedno upa, da bo nared za Wimbledon, kjer bi morala imeti veliko večje možnosti za res odmeven rezultat kot pa v Parizu.

Poškodba Williamsove je dodobra zasenčila včerajšnje dogajanje, v katerem je pri ženskah Simona Halep potrdila kandidaturo za naslov, nekdanja zmagovalka Garbiñe Muguruza je napredovala le po dveh igrah, saj se je Lesja Curenko poškodovala, spet se prebuja Angelique Kerber, ki je odpravila domačinko Caroline Garcia, poslovila pa se je druga nosilka Caroline Wozniacki. A ne tako zelo nepričakovano, Darja Kasatkina je namreč dobila še tretji medsebojni letošnji dvoboj.

Nadalov jubilej


Pri moških pretresov ni bilo. Resda je izpadel šestopostavljeni Kevin Anderson, a izločil ga je zelo neugodni Argentinec Diego Schwartzman, ki je pokazal veliko mero vztrajnosti in nepopustljivosti, saj je zaostajal z 0:2 v nizih, v tretjem in četrtem pa je Južnoafričan že serviral za zmago, a se je vsakič izvlekel. In si zagotovil dvoboj s pariškim vladarjem Rafaelom Nadalom, ki je zlahka opravil s presenetljivim tekmecem v osmini finala Maximilianom Martererjem. Španec, ki je v nedeljo dopolnil 32 let, tudi tokrat ni oddal niza, je pa ob tem vpisal lep jubilej, saj je dosegel 900. zmago na turneji ATP.

Juan Martin del Potro se v pariški četrtfinale vrača prvič po letu 2012, glede na to, da je bil zaradi poškodbe njegov nastop vse do zadnjega vprašljiv in pesek ni njegova najljubša podlaga, se letos odlično znajde na njem, za izenačitev svojega najboljšega rezultata na Roland Garrosu, polfinala (2009), pa se bo jutri pomeril z Marinom Čilićem, ki si je v dvoboju s Fabiem Fogninijem prav tako zagotovil drugi pariški četrtfinale.

Komentarji: