Po zlomu pogačice konec sezone za del Potra

Argentinski tenisač Juan Martin del Potro se je poškodoval na turnirju v Šanghaju in predčasno zaključil sezono 2018.
Fotografija: Juan Martin del Potro bo moral izpustiti zaključni turnir v Londonu, čeprav se je nanj uvrstil. FOTO: AP
Odpri galerijo
Juan Martin del Potro bo moral izpustiti zaključni turnir v Londonu, čeprav se je nanj uvrstil. FOTO: AP

Juan Martin del Potro še naprej nima sreče s poškodbami. Na turnirju v Šanghaju si je zlomil pogačico v kolenu, zaradi poškodbe pa je skoraj gotovo že končal sezono, v kateri je največja uspeha dosegel z zmago na turnirju v Indian Wellsu in z uvrstitvijo v finale odprtega prvenstva ZDA v New Yorku.

"Preživljam težke trenutke, zelo sem žalosten. Počutim se popolnoma nemočno, težko mi je samo pomisliti, da me čaka nova rehabilitacija. Tega res nisem pričakoval," je slabe volje Argentinec, četrti igralec sveta, ki se je poškodoval pri padcu v dvoboju osmine finala turnirja v Šanghaju proti Hrvatu Borni Ćoriću.

Tridesetletni Del Potro skoraj zagotovo ne bo nared do 11. novembra, ko bo v Londonu zaključni turnir najboljših osmih igralcev.
Argentinec je imel v svoji karieri ogromno zdravstvenih težav. Po zmagi na US opnu leta 2009 se mu je neprestano ponavljala poškodba zapestja, ki so mu ga kar štirikrat operirali. Ob koncu leta 2015 je na lestvici ATP padel na 581. mesto, izpustil je deset zaporednih turnirjev za grand slam. A leta 2016 nato se je začela njegova vrnitev na vrh, z Argentino je leta 2016 zmagal v Davisovem pokalu, letos je v finalu Indian Wellsa ugnal Rogerja Federerja.

Avgusta je igralec, ki ima od tistih, ki nikoli niso bili najboljši na svetovni lestvici, največ zmag proti številkam ena svetovnega tenisa, najboljše na lestvici ATP je premagal desetkrat, prišel do tretjega mesta na računalniški lestvici, kar je njegova najboljša uvrstitev.

Preberite še:

Komentarji: