Polona Hercog brez možnosti proti št. 1, Serena Williams izločila Tamaro Zidanšek

Najboljši slovenski teniški igralki izpadli v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije.
Fotografija: Polona Hercog je po pričakovanju izgubila z Ashleigh Barty. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Polona Hercog je po pričakovanju izgubila z Ashleigh Barty. FOTO: AFP

Ljubljana – Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki na lestvici Ženskega teniškega združenja (WTA) zaseda 48. mesto, se je v drugem krogu poslovila od odprtega prvenstva Avstralije. Za 29-letno Štajerko je bila po pričakovanju usodna domača zvezdnica Ashleigh Barty.

Avstralska šampionka, ki kraljuje na vrhu točkovanja WTA, je upravičila vlogo favoritinje in se veselila zmage v dveh nizih. Potem ko je prvega dobila v pičlih 26 minutah s 6:1, je bila v drugem boljša s 6:4. V tretjem krogu se bo 23-letna Bartyjeva pomerila s Kazahstanko Jeleno Ribakino, ki je s 6:3 in 6:4 izločila belgijsko kvalifikantko Greet Minnen.
Tamara Zidanšek ni zmogla presenetiti favorizirane Serene Williams. FOTO: AFP
Tamara Zidanšek ni zmogla presenetiti favorizirane Serene Williams. FOTO: AFP


Brez pravih možnosti je bila tudi Tamara Zidanšek, ki je prav tako v dveh nizih klonila pred Sereno Williams. Ameriška zvezdnica je prvi niz v svojo korist odločila s 6:2, drugega pa s 6:3. Mlajša od sester Williams se bo v tretjem krogu spoprijela s Kitajko Qiang Wang, ki je s 6:1 in 6:2 odpravila Francozinjo Fiono Ferro.

Aljaž Bedene pa je že v uvodnem krogu  končal nastope v konkurenci dvojic v Melbournu. Ljubljančan je moral skupaj z Urugvajcem Arielom Beharjem priznati premoč argentinski navezi Federico Delbonis-Leonardo Mayer (3:6, 2:6).

Preberite še:

Komentarji: