Polona Hercog po zmagi kariere v 3. kolu s Coco Gauff

Mariborčanka v 2. kolu Wimbledona zanesljivo ugnala 17. nosilko, sicer pa 16 igralko sveta Madison Keys. V 3. kolu jo čaka najstnica, ki je izločila Venus Williams.
Fotografija: Cori Gauff, najstnica, o kateri govori ves teniški svet, bo naslednja tekmica Polone Hercog. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Cori Gauff, najstnica, o kateri govori ves teniški svet, bo naslednja tekmica Polone Hercog. FOTO: Reuters

Polona Hercog je dosegla veliko zmago v 2. kolu Wimbledona. Gladko, prepričljivo je s 6:2, 6:4 premagala 17. nosilko, sicer pa 16. s svetovne lestvice Madison Keys, ki velja prav za igralko za velike slame. S tem je Hercogova izenačila svoj najboljši rezultat na štirih najpomembnejših turnirjih, za osmino finala, v kateri na tej ravni še ni igrala, pa se bo pomerila z najbolj vznemirljivo igralko ta čas, 15-letno Coco Gauff.

Najboljša slovenska teniška igralka se je dodobra načakala na dvoboj 2. kola v Wimbledonu, potem ko sta z ameriško tekmico na igrišče št. 3 stopili šele malce pred 19.30 po lokalnem času. Precej dela so si sicer dali prireditelji z dvobojem Hercog – Keys, ki je bil predviden kot četrti na igrišču št. 3, kjer pa so se partije precej vlekle. Dolgo so vztrajali na tem, nato pa mu vendarle našli zamenjavo v št. 14, pri čemer se je tretji dvoboj na »trojki« ravno končal, zato so si še enkrat premislili in tako ostali pri prvotni odločitvi …

A dolgo čakanje Slovenke ni niti najmanj zmedlo, odlično se je pripravila na dvoboj, za katerega je vedela, da ga bo morala odigrati bolje kot v 1. kolu, ko se je namučila z Viktorio Kužmovo. Analiza, zakaj ni prikazala tistega, kar je pričakovala, je bila uspešna in tokrat se nikdar v dvoboju ni znašla v zaostanku, ona je bila tista, ki je imela diktirno palico.

Madison Keys ni bila kos Mariborčanki. FOTO: Reuters
Madison Keys ni bila kos Mariborčanki. FOTO: Reuters


Madison Keys sicer velja kar za igralko za grand slame, saj redko povsem razočara, pogosto se prebije v drugi teden, njeni najboljši rezultati na turnirjih velike četverice pa so odlični – finale OP ZDA, polfinale OP Avstralije in OP Francije ter četrtfinale Wimbledona, sicer pa je osvojila štiri lovorike WTA (Polona Hercog tri, a manjše). A v novi miselnosti Štajerke takšni dosežki ne vzbujajo strahospoštovanja, zavedala se je, da lahko zmaga, in začela je odločno, takoj prišla do breaka, ga resda tudi takoj izgubila, a nadaljevala je v svojem ritmu, nekoliko ji je pomagala tudi tekmica z neizsiljenimi napakami (na koncu 31:15).



Od 2:2 v prvem nizu je bila Hercogova res zanesljiva, držala je svoj servis, enako tudi v drugem, v katerem je spet že takoj na začetku tekmici odvzela servis, a tokrat prednosti ni več izpustila iz rok, roka se ji ni zatresla niti tedaj, ko je servirala za zmago, ravno obratno, suvereno je tekmo pripeljala do konca. Dvoboj je trajal le uro in 11 minut, razmerje v točkah je bilo 64:49.

Hercogova se je tako četrtič prebila v 3. kolo turnirjev za veliki slam, od tega drugič zapored in skupno drugič v Wimbledonu, tako velike zmage za takšen rezultat pa še ni dosegla. Doslej je premagala osem igralk iz svetovne dvajseterice, od tega eno iz deseterice, a zmaga nad Madison Keys je po pomembnosti povsem pri vrhu.

Cori Gauff, najstnica, o kateri govori ves teniški svet, bo naslednja tekmica Polone Hercog. FOTO: Reuters
Cori Gauff, najstnica, o kateri govori ves teniški svet, bo naslednja tekmica Polone Hercog. FOTO: Reuters


»Lahko rečem, da je to ena mojih največjih zmag v karieri. Verjamem vase bolj kot kdajkoli. Zato ne bom zdaj eksplodirala od veselja, ker vem, kaj zmorem. Seveda pa uživam v tej zmagi. Madison ne ugaja moja igra, kar je bil zame tudi ključ do uspeha,« je poudarila Hercogova, ki se bo v naslednjem kolu znašla v središču pozornosti teniškega sveta. Pomerila se bo namreč s Coco Gauff, ki je po zmagi nad Venus Williams ugnala še Magdaleno Rybarikovo. »Gre za zelo mlado igralko, a zaenkrat o tem dvoboju še ne razmišljam. Za to bo dovolj časa v četrtek,« je še dodala Mariborčanka.
 

Konec za Srebotnikovo in Wawrinko


Najbolj prestižni turnir pa se je med ženskimi dvojicami že končal za nekdaj našo najboljšo igralko Katarino Srebotnik. Po Roland-Garrosu je končala sodelovanje z Američanko Raquel Atawo in združila moči s Hrvatico Darijo Jurak, s katero pa jima ne gre. Na štirih turnirjih sta dobili zgolj en dvoboj, v 1. kolu Wimbledona sta ju s 4:6, 6:2, 6:4 premagali Katerina Kozlova in Arina Rodionova. Srebotnikovi ostaja še konkurenca mešanih dvojic, v katerih bo igrala z Michaelom Venusom.

Med tistimi, ki so že izpadli, je tudi Stan Wawrinka. FOTO: Reuters
Med tistimi, ki so že izpadli, je tudi Stan Wawrinka. FOTO: Reuters


Potem ko so si v prvih dveh dneh turnirja presenečenja sledila eno za drugo, se je razburljivo dogajanje malce umirilo, se je pa izpadlim pridružil Stan Wawrinka, za katerega je Wimbledon edini veliki slam, ki ga ni osvojil. Izločil ga je Reilly Opelka, kar 211 cm visoki ameriški orjak, ki premierno nastopa v Wimbledonu, do začetka turnirja pa ni še nikdar dobil dvoboja ravni ATP na travi … Zdaj je s 3. kolom dosegel svoj največji uspeh na grand slamih.

Preberite še:

Komentarji: