Rafael Nadal tretji polfinalist zaključnega turnirja v Londonu

Španec je v odločilnem dvoboju v skupini premagal lanskega zmagovalca mastersa Stefanosa Tsitsipasa v treh nizih.
Fotografija: Rafael Nadal se bo v polfinalu pomeril z zmagovalcem skupine Tokio 1970 Danilom Medvedjevom. FOTO: Toby Melville/Reuters
Odpri galerijo
Rafael Nadal se bo v polfinalu pomeril z zmagovalcem skupine Tokio 1970 Danilom Medvedjevom. FOTO: Toby Melville/Reuters

London – Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je v svojem tretjem nastopu na letošnjem zaključnem turnirju najboljše osmerice premagal branilca naslova, Grka Stefanosa Tsitsipasa, s 6:4, 4:6, 6:2 in se uvrstil v polfinale. V njem se bo v soboto pomeril z Rusom Danilom Medvedjevom, ki si je že zagotovil prvo mesto v skupini Tokio 1970.

Španec je v skupini London 2020 zasedel drugo mesto, potem ko je dobil še šesti medsebojni dvoboj s Tsitsipasom, doživel je le en poraz. Nadal je bil večji del dvoboja zanesljiv pri začetnem udarcu, v prvem nizu, ki ga je po breaku v deveti igri dobil s 6:4, je izgubil le pet točk, ob koncu drugega niza pa je imel pri tej prvini igre več težav, ki so se prenesle tudi v uvod odločilnega.


Thiem čaka na tekmeca


Tsitsipas je do drugega niza prišel z nekoliko boljšo igro, dokončno pa mu ga je podaril kar Nadal z dvojno napako. Čeprav je dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam tekmecu v drugi igri tretjega niza dovolil odvzem servisa, je Cicipas v prvi in tretji igri prav tako slabo serviral, prednost breaka pa je nato 34-letni Majorčan še oplemenitil in slavil zmago po dveh urah in štirih minutah.

Lanski finalist, Avstrijec Dominic Thiem, ki je v prvem dvoboju današnjega sporeda izgubil proti Andreju Rubljovu z 2:6, 5:7, se bo v sobotnem polfinalu pomeril z zmagovalcem petkovega popoldanskega spopada med Srbom Novakom Đokovićem in Nemcem Alexandrom Zverevom.

Komentarji: