Roger Federer gre znova na bolniško

Švicarski teniški zvezdnik mora opraviti operacijo kolena in ga čaka večmesečna odsotnost, ki sproža tudi govorice o njegovi dokončni igralski upokojitvi.
Fotografija: Roger Federer je zadnji teniški dvoboj igral v četrtfinalu Wimbledona, kjer ga je premagal Poljak Hubert Hurkacz. FOTO: Joe Toth/Reuters
Odpri galerijo
Roger Federer je zadnji teniški dvoboj igral v četrtfinalu Wimbledona, kjer ga je premagal Poljak Hubert Hurkacz. FOTO: Joe Toth/Reuters

Švicar Roger Federer je danes na Instagramu objavil, da ga čaka nova operacija kolena. Ob tem je priznal, da bo posledično še kar nekaj mesecev odstoten s teniških igrišč. To pod velik vprašaj postavlja nadaljevanje kariere za 40-letnega zvezdnika tenisa.

»Kar nekaj tednov bom na berglah in več mesecev ne bom mogel igrati,« je v videu dejal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki je že lani prestal dve operaciji kolena.Dejal je, da se zaveda, kako težko bo pri njegovi starosti okrevati po novi operaciji, a je prepričan, da je to prava odločitev za njegovo zdravje.

To pomeni, da Federerja ne bo na letošnjem odprtem prvenstvu ZDA, kjer je slavil petkrat.

Letos je nazadnje igral v Wimbledonu, kjer je izpadel v četrtfinalu proti Poljaku Hubertu Hurkaczu.

Preberite še:

Komentarji: