Roland Garros: Bedene in Hercogova hitro pospravila kovčke

Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec je v uvodnem kolu premoč priznal Urugvajcu Pablu Cuevasu.
Fotografija: Aljaž Bedene je ostal brez častnega niza. Foto Tomi Lombar/delo
Odpri galerijo
Aljaž Bedene je ostal brez častnega niza. Foto Tomi Lombar/delo

Pariz – Aljaž Bedene, edini slovenski predstavnik v moški posamični konkurenci glavnega dela drugega letošnjega teniškega turnirja velike četverice, odprtega prvenstva Francije v Parizu, je hitro pospravil kovčke. Že v uvodnem kolu Roland Garrosa je moral namreč po skoraj dveh urah in četrt igre premoč priznati Pablu Cuevasu, ki je bil boljši s 6:4, 6:3 in 6:2. Ljubljančan se je z Urugvajcem, ki je na svetovni lestvici uvrščen devet mest nižje (66./75.), pomeril prvič v karieri.


Sedem Cuevasovih brejkov


Aljaž je dvoboj odprl odločno, z brejkom in vodstvom z 2:0, nato pa pustil, da mu je tekmec vrnil v enaki meri, v deseti igri prvega niza pa izkoristil drugo zaključno žogico. V nadaljevanju je Bedenetu še petkrat odščipnil igro na njegov začetni udarec in dvoboj rutinsko pospravil pod streho. Za 28-letnega najvišje uvrščenega slovenskega teniškega igralca ostaja torej najboljši rezultat na Roland Garrosu predlanski preboj v tretje kolo, v katerem ga je (tedaj še pod britansko zastavo) zaustavil prvi nosilec in poznejši zmagovalec, Srb Novak Đoković.

Za Polono Hercog je bila usodna 28. igralka sveta. Foto Tom Dubravec/Cropix
Za Polono Hercog je bila usodna 28. igralka sveta. Foto Tom Dubravec/Cropix

 

Slovo Polone Hercog


Nekaj ur pozneje pa je izpadla še zadnja slovenska predstavnica (že včeraj namreč ni bila uspešna niti Dalila Jakupovič) v posamični konkurenci Polona Hercog. Uvodoma je naletela na previsoko oviro, Rusinjo Anastazijo Pavljičenkovo, ta hip 28. lopar sveta (Štajerka iz Kamnice pri Mariboru je 30 mest nižje), ki je bila po dveh urah enakovrednega boja boljša s 6:4 in 7:6 (1). Tako se je v četrtem medsebojnem dvoboju, toda prvem po skoraj šestih letih, razveselila še tretje zmage.


V podaljšku se ni več znašla


Hercogova ni dobro začela, oddala je dve od prvih treh iger na svoj servis in nasprotnici dopustila, da se je odlepila s 4:2 in prednost zadržala do konca prvega niza. V drugem je imela 26-letna Rusinja že zaključno žogico za zmago s 6:4, a jo je Polona izničila in izvlekla podaljšek, v njem pa se ni več našla. Tako 27-letna najvišje rangirana Slovenka ostaja pri najboljši pariški uvrstitvi izpred osmih let, ko jo je v šestnajstini finala odpravila 14. nosilka, Italijanka Flavia Pennetta.

Komentarji: