Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Roland Garros: po gladki zmagi nad Šarapovo Španki zmanjkalo sape

Prva finalistka OP Francije v Parizu je prvopostavljena Romunka Simona Halep, ki tako ostaja svetovna številka 1.
Simona Halep bo ostala prva igralka sveta. Foto Eric Feferberg/AFP
Simona Halep bo ostala prva igralka sveta. Foto Eric Feferberg/AFP
J. P.
7. 6. 2018 | 17:35
7. 6. 2018 | 21:15
2:15
Pariz – Potem ko se je v četrtfinalu drugega letošnjega teniškega turnirja velike četverice, odprtega prvenstva Francije v Parizu, tretjepostavljena Španka Garbiñe Muguruza poigrala z rusko zvezdnico Marijo Šarapovo in ji oddala pičle tri igre, ji je v polfinalu zmanjkalo sape. V obračunu s prvo nosilko in vodilno igralko sveta, Romunko Simono Halep, je namreč povsem pregorela in kapitulirala že po dobri uri in pol, tekmica je bila prepričljivo boljša s 6:1 in 6:4.


V lov na krstno lovoriko


Poraženka je v prvem nizu izgubila vse štiri igre na svoj začetni udarec, v drugem pa v končnici zapravila lepo priložnost. Po vodstvu s 4:3 je namreč še servirala, vendar pa Romunki dovolila brejk, s katerim je zrežirala zasuk in dvoboj hitro pripeljala pod streho. Halepova je v šestem medsebojnem obračunu zmagala šele drugič, po osmini finala Stuttgarta pred tremi leti. Pri 26 letih lovi svojo prvo lovoriko s turnirjev velike četverice, v finalu bo nastopila četrtič, v pariškem pa tretjič. Z današnjo zmago je tudi zadržala vodilni položaj na svetovni jakostni lestvici.


Ameriška izzivalka


Že pred današnjim drugim polfinalom pa je bilo jasno, da ji bo na zadnji stopnici nasproti stala ameriška izzivalka. Med seboj sta se namreč udarili deseta in trinajsta nosilka, Sloane Stephens in Madison Keys. Višje rangirana tekmica, ki v žepu že ima krono s turnirjev te kakovostne ravni (vso konkurenco si je pokorila lani na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, ko je bila v finalu prav tako uspešnejša še od Keysove), je potrebovala zgolj 80 minut za zmago s 6:4 in 6:4. Halepova in Stephensova sta se doslej pomerili že sedemkrat, petkrat je bila prepričljivejša Romunka, ki je dobila zadnje štiri medsebojne obračune.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine