Sinner presenetil Đokovića, v finalu ga čaka Medvedjev

Italijanski teniški igralec Jannik Sinner je s 3:1 v nizih premagal Novaka Đokovića in se prvič uvrstil v finale na grand slamih. Medvedjev premagal Zvereva.
Fotografija: Novak Đoković v Avstraliji ne bo osvojil rekordnega 25. grand slama. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Odpri galerijo
Novak Đoković v Avstraliji ne bo osvojil rekordnega 25. grand slama. FOTO: Ciro De Luca/Reuters

Novak Đoković je polfinalni dvoboj v Melbournu začel kot favorit, na svoji strani je imel publiko, lovil je 11. naslov na OP Avstralije, a se Jannik Sinner ni pustil zmesti. Italijan je v prvih dveh nizih prevladoval, tretjega tesno izgubil, v četrtem pa dokončal delo za zmago s 6:1, 6:2, 6:7 in 6:3.

V prvih dveh nizih je Sinner po dvakrat odvzel servis Đokoviću, česar ne vidimo pogosto, v tretjem je že imel žogico za preboj v finale, a je Srb še enkrat pokazal jeklene živce. Preobrata tokrat ni bilo, Sinner je bil boljši nasprotnik in se zasluženo uvrstil v finale.

»Bilo je zelo težko. Začel sem zelo dobro, zdelo se mi je, da se on ne počuti najbolje in sem pritiskal v prvih dveh nizih. V tretjem sem zapravil zaključno žogo, ampak to je tenis. Poskusil sem se pripraviti na četrti niz in to mi je ob izvrstni podpori občinstva uspelo. Veselil sem se te tekme, vedno je lepo igrati proti igralcu, od katerega se lahko marsikaj naučiš. Vse je del procesa,« je po dvoboju povedal Sinner.

Sinner se je prvič uvrstil v finale grand slama. FOTO: Lillian Suwanrumpha'/AFP
Sinner se je prvič uvrstil v finale grand slama. FOTO: Lillian Suwanrumpha'/AFP

Za Đokovića je to prvi poraz v Melbournu po letu 2018, od takrat je nanizal 33 zaporednih zmag. Sinner je Đokovića dvakrat premagal že ob koncu minulega koledarskega leta, zdaj v medsebojnih dvobojih za 14 let starejšim Đokovićem zaostaja le še za zmago.

Medvedjev pripravil preobrat

Italijan se bo v nedeljskem finalu pomeril z Danilom Medvedjevom, ki je bil v Melbournu že na robu izpada, a se je vrnil v igro in zmagal s 5:7, 3:6, 7:6, 7:6 in 6:3.. Alexander Zverev je bil v prvih dveh nizih boljši nasprotnik in ju gladko dobil, dobro je igral na mreži, Medvedjevu pa nič ni šlo od rok. V tretjem nizu se je Medvedjev izvlekel v podaljšano igro in jo tudi dobil, kar je bila ključna točka dvoboja.

Zverev bo zapravljene priložnosti še dolgo obžaloval. FOTO: Martin Keep/AFP
Zverev bo zapravljene priložnosti še dolgo obžaloval. FOTO: Martin Keep/AFP

V četrtem je imel vseskozi Rus rahlo prednost, a je Nemec ostajal v igri, podaljšano igro pa nato izgubil s 5:7. To je bilo za Zvereva preveč, v petem nizu je Medvedjev dokončno zlomil njegov odpor in se po 4 urah in 22 minutah uvrstil v finale. Sinner bo v nedeljo gotovo bolj spočit, Medvedjev pa bo stavil na izkušnje, za razliko od Italijana zmago na grand slamih že ima v žepu (OP ZDA 2021).

OP Avstralije (23,94 milijona evrov):

Jannik Sinner (Ita/4) - Novak Đoković (Srb/1) 6:1, 6:2, 6:7 (6), 6:3

Preberite še:

Komentarji: