Slovenci v Čilu brez možnosti za presenečenje

Teniška reprezentanca je izgubila dvoboj kvalifikacij za svetovno skupino 1 Davisovega pokala.
Fotografija: Slovenski mušketirji so klonilli v Južni Ameriki. Z desne kapetan Grega ŽŽemlja, Sebastian Dominko, Matic Dimic in Blažž Rola. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Slovenski mušketirji so klonilli v Južni Ameriki. Z desne kapetan Grega ŽŽemlja, Sebastian Dominko, Matic Dimic in Blažž Rola. FOTO: Blaž Samec/Delo

Slovenska teniška reprezentanca je izgubila dvoboj kvalifikacij za svetovno skupino 1 Davisovega pokala. Na gostovanju v Čilu je po igri parov zaostala že z 0:3, končni izid pa je bil 0:4.

Slovenske barve v Viñi del Mar sta v današnji partiji dvojic zastopala Sebastian Dominko in Blaž Rola ter bila brez pravih možnosti proti uigrani domači navezi Tomas Barrios Vera/Alejandro Tabilo, ki je po uri in 19 minutah slavila zmago s 6:2 in 6:3.

Glede na to, da je bil dvoboj že odločen, sta četrto partijo odigrala Diego Fernandez Flores in Sebastian Dominko. Slovenec je dobil prvi niz s 6:3, drugi je v podaljšani igri pripadel Čilencu, hitri, tretji pa prav tako z 10:2.

»Žal mi je predvsem dvoboja Role v petek, ki bi ga lahko dobili in imeli danes aktiven rezultat. Hkrati bi bili gostitelji pod večjim pritiskom. Tudi v dvojicah sta fanta odigrala zelo solidno. Četudi rezultat ne kaže tega, sta imela cel kup priložnosti za bolj ugoden razplet,« je ocenil slovenski kapetan Grega Žemlja.

Slovenijo naslednji nastop v Davisovem pokalu čaka septembra v svetovni skupini 2.

V petek je 18-letni Bor Artnak izgubil proti 98. igralcu sveta Alejandru Tabilu (3:6, 3:6), najbolj izkušeni član slovenske zasedbe Blaž Rola, 179. na lestvici ATP, pa se je dobro kosal z Nicolasom Jarryjem (146.), ki je na koncu zmagal s 6:3, 3:6, 7:5.

Preberite še:

Komentarji: