Senzacija v Velenju: Slovenija izločila Kitajsko

Z dvema sobotnima zmagama so slovenske teniške igralke napredovale v finale kvalifikacij za zaključni turnir svetovne skupine pokala Billie Jean King.
Fotografija: Kaja Juvan je v Velenju dosegla dve posamični zmagi. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
Odpri galerijo
Kaja Juvan je v Velenju dosegla dve posamični zmagi. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters

Slovenska ženska teniška reprezentanca je pripravila prvovrstno presenečenje, saj je v polfinalu kvalifikacij za zaključni turnir pokala Billie Jean King leta 2023 premagala Kitajsko, ki je v Velenje pripotovala s štirimi igralkami iz prve stoterice. Slovenski junakinji sta bili Kaja Juvan, 88. na lestvici WTA, in Nina Potočnik, 270. na svetu.

Drugi dan tekmovanja v Beli dvorani je Ljubljančanka Kaja Juvan dobila dvoboj prvorangiranih igralk obeh reprezentanc proti 25. igralki na računalniški razpredelnici Qinwen Zheng z 2:6, 7:6 in 6:3. Tretjo točko in skupno zmago pa je Sloveniji prinesla Nina Potočnik s Ptuja, ki je s 6:3 in 6:2 premagala 50. igralko na svetu Xiyu Wang.

Slovenija je z zmago napredovala v finale kvalifikacij za zaključni turnir svetovne skupine pokala Billie Jean King (BJK) novembra 2023. Na tem turnirju, ki trenutno poteka v Glasgowu, nastopa dvanajst najboljših reprezentanc na svetu, aprila prihodnje leto pa se bo šestnajst ekip, med njimi tudi Slovenija, potegovalo za osem prostih mest na zaključnem turnirju.

Dvoboj v Velenju se je končal z izidom 3:1, saj dvoboja dvojic niso odigrale.

Slovenija : Kitajska 2:1

Petek:

Nina Potočnik : Qinwen Zheng 6:7 (1), 3:6

Kaja Juvan : Xinyu Wang 6:3, 6:1

Sobota:

Kaja Juvan : Qinwen Zheng 2:6, 7:6 (6), 6:3

Nina Potočnik : Xiyu Wang 6:3, 6:2

Preberite še:

Komentarji: