Številka 1: Možnost svobodne izbire je ključna

Necepljeni Novak Đoković vztraja, da se mora vsak sam odločiti, kaj bo dal v svoje telo. Bo moral izpustiti Melbourne, kjer bodo tribune polne?
Fotografija: Novak Đoković je zagovornik svobodne izbire glede cepljenja. FOTO: Jeff Pachoud/AFP
Odpri galerijo
Novak Đoković je zagovornik svobodne izbire glede cepljenja. FOTO: Jeff Pachoud/AFP

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je še enkrat poudaril, da zagovarja svobodo izbire, a obenem ni razkril cepilnega statusa glede nastopa na odprtem prvenstvu Avstralije prihodnje leto. So pa oblasti v avstralski zvezni državi Viktoriji potrdile, da bo turnir v Melbournu potekal pred polnimi tribunami.

image_alt
Đoković bo lahko igral v Avstraliji le cepljen

Glede necepljenih igralcev na OP Avstralije pa sprememb za zdaj ni, zaradi česar bodo necepljeni najbrž ostali brez nastopa v Melbournu. Premier Viktorije Daniel Andrews ter njegova vlada sicer še lahko spremenijo svojo odločitev.

Đoković je, kar se tiče nastopa v Melbournu, najbolj izpostavljen igralec, saj ne spada med zagovornike cepljenja. Zdaj bi mu to lahko odneslo možnost za rekordni deseti naslov na OP Avstralije ter skupno prav tako rekordno 21. lovoriko na turnirjih velike četverice. Vseeno 34-letni Beograjčan zagovarja svoje stališče o svobodi izbire, medtem ko še naprej skriva svoj cepilni status.

Đoković igra v sijajni formi. FOTO: Guglielmo Mangiapane/Reuters
Đoković igra v sijajni formi. FOTO: Guglielmo Mangiapane/Reuters

»Svoboda izbire je bistvena za vse, pa naj gre zame ali za koga drugega. Pri tem sploh ni pomembno, ali gre za cepljenje ali kaj drugega, temveč za svobodno izbiro, kaj želiš storiti, in v tem primeru, kaj želiš dati v svoje telo,« je na zaključnem turnirju najboljše osmerice medijem dejal številka 1 Đoković.

»Vedno sem bil podpornik svobode izbire, saj mislim, da je ključna za srečno in uspešno življenje,« je še dodal srbski zvezdnik.

Preberite še:

Komentarji: