Tamara Zidanšek prepričljivo dobila slovenski derbi v Mehiki

Konjičanka v osmini finala teniškega turnirja WTA v Acapulcu izločila Kajo Juvan.
Fotografija: Tamara Zidanšek je v svojo korist odločila še drugi medsebojni dvoboj s Kajo Juvan. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek je v svojo korist odločila še drugi medsebojni dvoboj s Kajo Juvan. FOTO: AFP

Ljubljana – Le 24 ur po odmevni zmagi nad 39-letno ameriško veteranko Venus Williams, nekdanjo številko 1 na svetu, je sila obetavna ljubljanska teniška igralka Kaja Juvan končala svoje nastope na turnirju WTA v Acapulcu (z nagradnim skladom 251.750 ameriških dolarjev). V slovenskem derbiju drugega kroga odprtega prvenstva Mehike je morala priznati premoč Tamari Zidanšek.

Izkušenejša Konjičanka, ki je v uvodnem krogu izločila Rusinjo Ano Kalinskajo, je precej zanesljivo odpravila Juvanovo. Zidanškova, ki kot druga najvišje uvrščena Slovenka za Polono Hercog (42.) na najnovejši svetovni lestvici zaseda 74. mesto, je 19-letno Ljubljančanko (125. v točkovanju WTA) ugnala v dveh nizih s 6:2 in 6:2.
Kaja Juvan na svetovni lestvici WTA ta čas drži 125. mesto. FOTO: AFP
Kaja Juvan na svetovni lestvici WTA ta čas drži 125. mesto. FOTO: AFP


Uspešna tudi med dvojicami


Tako je 22-letna Konjičanka v svojo korist odločila še drugi medsebojni dvoboj z Juvanovo po lanskem polfinalu na tekmovanju v Bolu na Braču, kjer je bila boljša z 2:6, 7:5 in 7:5. V četrtfinalu turnirja v Acapulcu se bo Zidanškova pomerila z Mehičanko Renato Zarazua, ki je s 4:6, 7:5 in 6:0 izločila Američanko Katie Volynets.

Štajerka je bila uspešna tudi med dvojicami, med katerimi je skupaj z Nizozemko Arantxo Rus v uvodnem krogu s 6:1, 3:6, 10:5 premagala švedsko-rusko navezo Cornelia Emily Lister-Jana Sizikova.
 

Komentarji: