Težka skupina za Đokovića in Srbe

Organizatorji pokala ATP so izžrebali skupine. V najtežji so pristali aktualni prvaki Srbi z Novakom Đokovićem.
Fotografija: Srbijo z najboljšim igralcem sveta Novakom Đokovićem ne čaka lahka naloga v skupinskem delu. FOTO: Paul Childs/Reuters
Odpri galerijo
Srbijo z najboljšim igralcem sveta Novakom Đokovićem ne čaka lahka naloga v skupinskem delu. FOTO: Paul Childs/Reuters

Prireditelji pokala ATP, ki bo med 1. in 5. februarjem v Melbournu, so opravili žreb skupin. Branilka naslova Srbija s prvim igralcem sveta Novakom Đokovićem je pristala v zahtevni skupini.

V letošnji izvedbi tekmovanja bo zaradi protikoronskih omejitev nastopilo pol manj reprezentanc kot lani, namesto 24 udeležnk se jih bo za lovoriko borilo 12.

Prav tako bo letos pokal ATP zaradi protikoronskih protokolov potekal le v enem mestu in ne v več mestih kot lani ob ustanovitvi. Organizatorji so v luči koronske pandemije obenem prepolovili nagradni sklad, ki bo letos znašal 7,5 milijona dolarjev (6,16 milijona evrov).

Aktualni prvaki Srbi so pristali v zahtevni skupini A, v kateri so še Nemci s sedmim igralcem sveta Alexandrom Zverevom in Kanadčani z Denisom Shapovalovom (12.) in Milošem Raonićem (15.).

»Prva skupina žreba je precej, precej brutalna s Srbijo, Nemčijo in Kanado,« je o skupini A dejal komentator Mark Petchey.


Podprvaki proti Grkom in Avstralcem


Lanski finalisti Španci bodo igrali v skupini B, v kateri bodo njihovi tekmeci Grki in Avstralci, ki so prejeli posebno povabilo za nastop na turnirju reprezentanc, nekakšnem svetovnem prvenstvu ekip.

V skupini C bo Avstrija z zmagovalcem OP ZDA Dominicom Thiemom igrala proti Italiji in Franciji, v skupini D pa so Rusija, Argentina in Japonska.

Zmagovalke štirih skupin bodo napredovale v polfinale.

V letu 2020 je Novak Đoković uspešno uporabil turnir kot ogrevanje za OP Avstralije in najprej Srbijo v finalu popeljal do zmage nad Španijo, nato pa na peti celini osvojil še svoj osmi grand slam, skupno pa 17. v karieri.

Preberite še:

Komentarji: