Thiem in Medvedjev za lovoriko v Londonu

Na zaključnem turnirju ATP je Avstrijec Dominic Thiem izločil Novaka Đokovića, Rus Danil Medvedjev pa Španca Rafaela Nadala.
Fotografija: Dominic Thiem se je drugo leto zapored uvrstil v finale zaključnega turnirja. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Odpri galerijo
Dominic Thiem se je drugo leto zapored uvrstil v finale zaključnega turnirja. FOTO: Glyn Kirk/AFP

Avstrijec Dominic Thiem in Rus Danil Medvedjev sta finalista zaključnega turnirja ATP v Londonu.

Lanski finalist Dominic Thiem je premagal prvega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića (7:5, 6:7, 7:6), Danil Medvedjev pa je bil boljši od drugopostavljenega Španca Rafaela Nadala (3:6, 7:6 in 6:3).Prvi polfinalni obračun med Thiemom in Đokovićem je trajal 2 uri in 54. minut. Uvodni niz je dobil Thiem, ki si je ključno prednost priigral z breakom v enajsti igri za vodstvo s 6:5, v naslednji igri pa je niz dokončno odločil v svojo korist. V drugem nizu sta bila nasprotnika še bolj izenačena in o zmagovalcu je odločala podaljšana igra, ki jo je z 12:10 dobil Srb.

Tudi tretji niz je bil zelo poravnan, polfinalista sta bila uspešna pri serviranju in po dvanajstih igrah izenačena na 6:6. Podaljšano igro je bolje začel Đoković in povedel s 4:0, nato pa je sledil preobrat, saj je Thiem dobil šest zaporednih točk in pri vodstvu s 6:5 uspešno serviral za drugo zaporedno uvrstitev v finale zaključnega turnirja.

Danil Medvedjev je v polfinalu izločil Rafaela Nadala. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Danil Medvedjev je v polfinalu izločil Rafaela Nadala. FOTO: Glyn Kirk/AFP


Medvedjev izločil Nadala


Tudi drugi polfinalni dvoboj med Medvedjevom in Nadalom je postregel z zelo zanimivim in napetim tenisom, ki se je končal po treh nizih.

V prvem je bila igra izenačena do osme igre, nato pa je Nadal odvzel servis nasprotniku za vodstvo s 5:3 in v naslednji uspešno serviral za zmago v nizu.

Medvedjev in Nadal sta bila v drugem nizu manj uspešna pri svojih servisnih igrah, saj sta oba izgubila po dve, sledila pa je podaljšana igra. Rus je hitro prevzel pobudo in dobil štiri izmed prvih petih točk (4:1), to pa je pretvoril v zmago s 7:4.

Ruski teniški igralec je v zadnjem nizu ključni korak storil v zadnjih treh igrah. Pri izidu 3:3 je izkoristil tretjo žogico za odvzem servisa, nato pa zagospodaril na igrišču ter v svoj prid odločil tudi osmo in deveto igro. Dvoboja je bilo konec po 2 urah in 36 minutah.

Nedeljski finale v Londonu se bo začel ob 15. uri po slovenskem času.

Izidi:
Posamezniki, polfinale:
Dominic Thiem (Avt/3) - Novak Đoković (Srb/1) 7:5, 6:7 (10), 7:6 (5);
Danil Medvedjev (Rus/4)  - Rafael Nadal (Špa/2) 3:6, 7:6 (4), 6:3.

Dvojice, polfinale:
Wesley Koolhof/Nikola Mektić (Niz/Hrv/5) - Marcel Granollers/Horacio Zeballos (Špa/Arg/4) 6:3, 6:4;
Jürgen Melzer/Edouard Roger-Vasselin (Avs/Fra/7) - Rajeev Ram/Joe Salisbury (ZDA/VB/2) 6:7 (4), 6:3, 11:9.

Preberite še:

Komentarji: