V finalu Singapurja Stephensova in Svitolina

Za naslov se bosta v Singapurju pomerili Sloane Stephens in Elena Svitolina. 
Fotografija: Sloane Stephens je v polfinalu odpravila Karolino Pliškovo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Sloane Stephens je v polfinalu odpravila Karolino Pliškovo. FOTO: Reuters

Američanka Sloane Stephens in Ukrajinka Elena Svitolina sta finalistki sklepnega teniškega turnirja sezone WTA v Singapurju. V polfinalu je zmagovalka US Opna Stephensova ugnala Čehinjo Karolino Pliškovo z 0:6, 6:4 in 6:1, Svitolina pa Nizozemko Kiki Bertens s 7:5, 6:7 (5) in 6:4.
 
Stephensova je v uvodu dvoboja s Pliškovo začela izredno slabo, s številnimi lastnimi napakami, in gladko izgubila niz. V nadaljevanju pa se je Američanka le ogrela, tesno dobila drugi niz, v katerem je sicer v uvodu zaostajala z 0:2, in obvladovala tretjega, v katerem je Pliškova izenačila na 1:1, ostale igre pa je dobila Stephensova. Dvoboj je trajal slabi dve uri.

Namučila se je tudi 24-letna Svitolina. Prvi niz je Bertensova Svitolini tudi delno podarila, saj je v 12. igri za 5:7 izgubila svoj servis in niz po dvojni napaki pri začetnem udarcu. V drugem nizu je Svitolina zaostajala že s 3:5, a dobila tri igre zaporedoma, naslednji dve, tudi podaljšano, pa nato Bertensova. V odločilnem nizu si je Ukrajinka nato priigrala prednost s 3:1 in jo obdržala do konca dvoboja, ki je trajal 2:38 ure.

Stephensova in Svitolina sta se doslej pomerili trikrat, dva dvoboja pa je dobila 25-letna Američanka.
 

Polfinale: 


Sloane Stephens (ZDA/5) - Karolina Pliškova (Češ/7) 0:6, 6:4, 6:1;
Elina Svitolina (Ukr/6) - Kiki Bertens (Niz/8) 7:5, 6:7 (5), 6:4.

Komentarji: