V Melbournu pristalo v karanteni že 72 teniških igralcev

V Melbournu se pred prvimi turnirji v deželi tam spodaj spopadajo z vse večjimi težavami.
Fotografija: Tudi srbski teniški as Novak Đoković je  prišel v Avstralijo za znan način, pozneje pa lahko pozdravil okolico le iz svoje hotelske sobe. FOTO: Brenton Edwards/AFP
Odpri galerijo
Tudi srbski teniški as Novak Đoković je  prišel v Avstralijo za znan način, pozneje pa lahko pozdravil okolico le iz svoje hotelske sobe. FOTO: Brenton Edwards/AFP

Organizatorji prvega teniškega grand slama v sezoni so sporočili, da je zaradi novega pozitivnega testa na novi koronavirus v strogi karanteni brez dostopa do igrišč za trening še dodatnih 25 tenisačic in tenisačev, kar je skupno število dvignilo na 72. Odprto prvenstvo Avstralije bo med 8. in 21. februarjem.

V Melbournu se pred prvimi turnirji v deželi tam spodaj spopadajo z vse večjimi težavami. Po novem testiranju potnikov, ki so prispeli v zvezno državo Viktorijo, so zdravstvene službe odkrile še en pozitivni primer virusa sars-cov-2. Okuženi potnik ni del igralske zasedbe, vseeno pa je moralo vseh 58 potnikov na letalu od Dohe do Melbourna v strogo karanteno, so dodali v izjavi za javnost.


Vse potnike letala čaka najmanj 14-dnevna karantena


Zdaj vse potnike tega letala čaka vsaj 14-dnevna karantena v hotelskih sobah. Že v soboto so organizatorji sporočili, da morajo vsi potniki letal iz Abu Dabija in Los Angelesa, na njih je bilo 47 igralcev in igralk ter več kot 100 spremljevalnih oseb, v strožjo karanteno od tistih, ki niso bili v bližnjem stiku in so v Avstralijo prišli negativni na novi koronavirus. Ti lahko pet ur na dan trenirajo na za to odrejenih igriščih v Melbournu, preostali čas pa morajo prav tako preživeti v hotelskih sobah.

Teniški igralci in igralke so podvrženi strogim zdravstvenim ukrepom avstralskih oblasti. FOTO: William West/AFP
Teniški igralci in igralke so podvrženi strogim zdravstvenim ukrepom avstralskih oblasti. FOTO: William West/AFP


Igralci in igralke v strožji karanteni so že izrazili ogorčenje nad pristopom zdravstvenih služb, ki so kljub le 25-odstotni zasedenosti letal vse, ki so bili na njih ob okuženih osebah, označili kot bližnji stik, zaradi česar bodo do začetka februarja in edinih pripravljalnih turnirjev pred OP Avstralije ostali brez treningov. Organizatorjem očitajo, da so spremenili pravila in navodila, ki so jih pred tem poslali okoli 1200 igralcem in spremljevalnemu osebju na prvem grand slamu sezone.

Preberite še:

Komentarji: