Zidanškova med osmerico najboljših

Konjičanka je bila v osmini finala turnirja v Bogoti zanesljiva, v četrtfinalu jo čaka Sara Errani.
Fotografija: Tamara Zidanšek je bila uspešna v osmini finala Bogote. FOTO: Ben Stansall/AFP
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek je bila uspešna v osmini finala Bogote. FOTO: Ben Stansall/AFP

Konjičanka Tamara Zidanšek se je uvrstila v četrtfinale turnirja WTA 250 v Bogoti (235.238 dolarjev). V drugem krogu je bila boljša od Italijanke Giulie Gatto-Monticone s 6:2, 6:3, njena naslednja tekmica pa bo precej bolj znana Italijanka, nekdanja finalistka Roland Garrosa in leta 2013 peta igralka sveta, Sara Errani.

image_alt
Zidanškova izpadla v osmini finala Monterreyja

 
Čeprav sta obe Italijanki stari 33 let, sta njuni karieri povsem drugačni. Medtem ko je bila Erranijeva celo prva igralka sveta med dvojicami, je Gatto-Monticonejeva ta teden šele tretjič v karieri nastopila v glavnem delu turnirju WTA. Večino kariere je namreč preživela na turneji ITF in šele 2019 s prebojem med prvih 200 igralk na svetu dobila priložnost za višjo raven tekmovanj.

Sara Errani bo veliko težji zalogaj za Slovenko. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
Sara Errani bo veliko težji zalogaj za Slovenko. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters


Na turnirjih WTA ima Gatto-Monticonejeva (177.) le tri zmage, poleg uvodne letos v Bogoti še po eno iz 2014 ter 2019. Proti igralkam iz top 100 je odigrala sedemnajst dvobojev in dobila le enega. Proti 23-letni Zidanškovi, peti nosilki turnirja z nagradnim skladom 235.238 dolarjev, je bila brez možnosti za uspeh. Prvi niz je trajal 28 minut, drugi pa štirinajst minut več.

Preberite še:

Komentarji: