Zidanškovi se je izmuznila nova priložnost

Konjičanka je tudi v drugem poskusu izgubila finale turnirja serije WTA. Domačinka Maria Osorio Serrano jo je premagala s 5:7, 6:3, 6:4. Dvoboj poln preobratov.
Fotografija: Tamara Zidanšek je drugič nastopila v finalu turnirja WTA in drugič izgubila. FOTO: Thomas Samson/AFP
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek je drugič nastopila v finalu turnirja WTA in drugič izgubila. FOTO: Thomas Samson/AFP

Tamara Zidanšek je v drugem finalu turnirjev serije WTA doživela še en poraz. V Bogoti je izgubila s 7:5, 3:6, 4:6 proti domači igralki Marii Osorio Serrano. Nova lepa priložnost za krstno zmago se ji je izmuznila iz rok.

Zidanškova je nastopila v svojem drugem finalu najvišje ravni. Leta 2019 je v Nürnbergu v treh nizih klonila proti Juliji Putincevi. Tudi tokrat 23-letna peta nosilka priložnost ni izkoristila. Sprva ji je dobro kazalo. V 11. igri prvega niza je naredila break ter ušla z 1:0.
 

Najstnica se je vrnila


Takoj na začetku drugega niza je 93. igralka sveta ponovila vajo na tekmičin servis, toda Kolumbijka se ni vdala in je izenačila na 2:2, nakar se je jeziček na tehtnici nagnil na napačno stran in drugi niz je prinesel izenačenje.Tretji niz ni bil za gledalce s krhkimi živci, ki jih je bilo ob peščenem igrišču v Bogoti kar nekaj in so glasno spodbujali domačo matadorko. Ta je povedla z 2:0, ampak Slovenka se je vrnila na 2:2. Peta igra je bila zelo dolga in polna preobratov, dobila pa ga je z odvzemom servisa 19-letnica, 180. igralka na lestvici WTA.


 

Maratonski tretji niz


Maratonska igra ji je vlila dodatno samozavest in je povedla s 4:2. A drame še ni bilo konec, vse je bilo odprto do zadnje igre, v kateri je Zidanškova vodila s 40:0 na servis tekmice in je imela tri žogice za break in izenačenje na 5:5. A najstnica je pokazala veliko mero zrelosti in po nekaj izenačenjih dosegla največjo zmago v karieri.

Tamara Zidanšek iz Kolumbije odhaja s 16.398 dolarji in 180 točkami, ki jo bodo na novi razpredelnici WTA pripeljale do 80. mesta na svetu.

Preberite še:

Komentarji: