Na Kongresnem trgu sprejem za slovenske olimpijce

Slovenske junake, ki so v zadnjih tednih navduševali na olimpijskih igrah v Tokiu, so pozdravili športni navdušenci.
Fotografija: Sprejem olimpijcev. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Sprejem olimpijcev. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Še pred tem sta olimpijsko reprezentanco sprejela predsednik republike Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. Na verjetno najbolj posebnih olimpijskih igrah doslej, ki so jih krojili protikoronski ukrepi, so slovenski športniki v deželi vzhajajočega sonca spisali novo poglavje uspešne slovenske športne zgodovine, saj se lahko pohvalijo z največjo bero osvojenih zlatih kolajn v zgodovini samostojne države.

Sprejem prenašamo v celoti. 


Poleg plezalke Janje Garnbret sta bila zlata še kanuist Benjamin Savšek in kolesar Primož Roglič, srebro je osvojila judoistka Tina Trstenjak, bron pa kolesar Tadej Pogačar. V Tokio je sicer odpotovalo 54 športnikov, a poleg dobitnikov kolajn po vrnitvi v domovino gotovo najbolj izstopa košarkaška ekipa, ki se ji je uspelo prebiti v polfinale in osvojiti četrto mesto. Slovenski olimpijci so bili toplega sprejema deležni že ob prihodu domov na Letališču Jožeta Pučnika in v domačem okolju, a gotovo bo tudi večerni sprejem v prestolnico privabil množico športnih navdušencev.



Še pred sprejemom v Ljubljani sta olimpijsko reprezentanco na Brdu pri Kranju sprejela Pahor in Kustečeva, ki se je prve dni iger tudi sama mudila v Tokiu. Sprejema na Kongresnem trgu, ki se je začel ob 20. uri, se je udeležil tudi predsednik DZ Igor Zorčič.

Športnike so pričakali navdušeni navijači. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Športnike so pričakali navdušeni navijači. FOTO: Voranc Vogel/Delo

 

Sprejem brez košarkarjev


Slovenski košarkarji so se navijačem prek sporočila za javnost, ki ga je objavila Košarkarska zveza Slovenije (KZS), zahvalili že v ponedeljek. Kot je sporočila KZS, se naša izbrana vrsta, ki je na OI dosegla zgodovinski uspeh s četrtim mestom, zaradi bližajočih se klubskih obveznosti v novi sezoni sprejema ne bo udeležila.

Na ljubljanskem Kongresnem trgu so lahko privrženci slovenskega športa pozdravili nekatere največje junake letošnjih OI. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Na ljubljanskem Kongresnem trgu so lahko privrženci slovenskega športa pozdravili nekatere največje junake letošnjih OI. FOTO: Voranc Vogel/Delo


»Slovenski navijači ste znova dokazali, da ste najboljši navijači na svetu. Na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu ste z glasnim navijanjem v polni dvorani domačih navijačev reprezentanci dali dodatnega zagona in bili pomemben člen uvrstitve na olimpijske igre,« piše v sporočilu za javnost.

Košarkarjev ni bilo na Kongresni trg. FOTO: Thomas Coex/AFP
Košarkarjev ni bilo na Kongresni trg. FOTO: Thomas Coex/AFP


»In čeprav vas kasneje v Tokiu na tribunah ni bilo, je #mojtim vašo podporo čutil na vsakem koraku. Vaša številna sporočila na družbenih omrežjih in vse spodbudne besede, ki so tako ali drugače prispele v olimpijsko vas v Tokio, so igralcem in štabu ogromno pomenile. Reprezentanti so se kakšen dan razumljivo prebudili tudi malce slabše volje. In prav podpora navijačev jim je vlila novih moči in energije, ki so jo reprezentanti prenesli na parket olimpijskega košarkarskega turnirja. V Tokiu vas je #mojtim močno pogrešal, zato vas je bil toliko bolj vesel ob vrnitvi v domovino. Vaš iskreni sprejem na Brniku je bil smetana na torto nepozabne košarkarske izkušnje. Zato HVALA, KOŠARKARSKA SLOVENIJA,« so dodali.

Sprejem olimpijcev. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Sprejem olimpijcev. FOTO: Voranc Vogel/Delo


»Košarkarje in strokovni štab v prihodnjih dneh že takoj čakajo klubske obveznosti pred začetkom nove sezone, po dveh mesecih reprezentančnih aktivnosti in odsotnosti z doma pa bodo fantje poskušali ujeti nekaj prostih dni za druženje s svojimi najbližjimi. Tako vse športne navdušence obveščamo, da se torkovega sprejema članov olimpijske reprezentance na Kongresnem trgu v Ljubljani košarkarska ekipa zaradi odsotnosti članov reprezentance na žalost ne bo mogla udeležiti,« so še zapisali.
 

Preberite še:

Komentarji: