Po edini današnji regati je Žan Luka Zelko napredoval

Mariborski jadralec je bil med 35 tekmovalci 17., skupno pa je na 22. mestu.
Fotografija: Žan Luka Zelko je bil lahko zadovoljen z današnjim regatnim nastopom, ki ga je dvignil v skupni razvrstitvi. FOTO: Ivan Alvarado/Reuters
Odpri galerijo
Žan Luka Zelko je bil lahko zadovoljen z današnjim regatnim nastopom, ki ga je dvignil v skupni razvrstitvi. FOTO: Ivan Alvarado/Reuters

Mariborski jadralec Žan Luka Zelko je na regatnem polju v Kamakuri pri Enošimi, kjer na olimpijskih igrah v Tokiu potekajo jadralni boji, edino današnjo regato razreda laser dobro opravil.

Med 35 jadralci je bil 17., skupno pa je napredoval na 22. mesto. Vodstvo je po štirih regatah z današnjo zmago prevzel Ciprčan Pavlos Kontides.

Prvi dan jadranja na teh igrah je Zelko končal na osmem mestu, po drugem dnevu, ki so ga zaradi težav z vremenom preložili, je nazadoval na 23., po treh dneh pa za mesto izboljšal skupno uvrstitev.

V današnji četrti regati je bil najboljši Kontides, Zelko je na 17. mestu za njim zaostal 1:54 minute.
Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol bosta v razredu 470, kjer sta v širšem krogu favoritinj za odličja, tekmovanja v Enošimi začeli v sredo dopoldne po slovenskem času.

Preberite še:

Komentarji: