Šutejeva v finalu, Janežič s svojim izidom sezone do 15. mesta

Vodičan je s časom 45,36 sekunde v svoji polfinalni skupini teka na 400 metrov v Tokiu zasedel sedmo mesto.
Fotografija: Luka Janežič je v Tokiu dvakrat izboljšal svoj najboljši izid letošnje sezone. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
Odpri galerijo
Luka Janežič je v Tokiu dvakrat izboljšal svoj najboljši izid letošnje sezone. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters

Za slovenskega atleta Luko Janežiča so se nastopi na olimpijskih igrah v Tokiu končali v polfinalu teka na 400 metrov. V prvi od treh skupin je ciljno črto prečkal kot sedmi, kar je bilo premalo za napredovanje. Skupno je zasedel 15. mesto.

Janežič je v polfinalu štadionski krog na prvi progi pretekel v času 45,36 sekunde, s čimer je znova izboljšal svoj najboljši letošnji izid. Pred tem so mu v kvalifikacijah namerili 45,44 sekunde. Za najhitrejšim v skupini, grenadskim zvezdnikom Kiranijem Jamesom (43,88), je 25-letni Vodičan, čigar osebni in državni rekord znaša 44,84 sekunde iz Monte Carla 2017, v polfinalu zaostal za 1,48 sekunde. Olimpijski šampion iz Londona 2012 in svetovni prvak iz Daeguja 2011 se je v četrtkov veliki finale prebil celo z najboljšim dosežkom.

V preostalih dveh polfinalnih skupinah sta bila najhitrejša Američan Michael Cherry (44,44) in Steven Gardiner iz Bahamov (44,14). Omeniti kaže še, da je bil prepočasen za uvrstitev v veliki finale tudi južnoafriški zvezdnik Wayde van Niekerk, svetovni rekorder in olimpijski prvak iz Ria de Janeira, ki je v tretji polfinalni skupini s časom 45,14 zasedel peto mesto.

Tina Šutej se je zanesljivo uvrstila v finale skoka s palico. FOTO: Andrej Isakovic/AFP
Tina Šutej se je zanesljivo uvrstila v finale skoka s palico. FOTO: Andrej Isakovic/AFP


Šutejeva v četrtek v boj za kolajno


V kvalifikacijah skoka s palico se je zelo dobro odrezala Tina Šutej, ki se je zanesljivo uvrstila v veliki finale. V prvih poskusih je prepričljivo premagala letvico na 425, 440 in 455 centimetrih. Kvalifikacije so bili sicer prireditelji zaradi močnega dežja prisiljeni prekiniti za dalj časa. V finalu, ki bodo v četrtek (ob 12.20 po srednjeevropskem času), se bo za kolajno potegovalo vseh 15 tekmovalk, ki so preskočile 455 centimetrov.






 

Komentarji: