Anamarija Lampič je zablestela tudi v Falunu

Na šprinterski tekmi svetovnega pokala na Švedskem je prepričljivo je zmagala Jonna Sundling.
Fotografija: Anamarija Lampič je imela spet razlog za veselje. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Anamarija Lampič je imela spet razlog za veselje. FOTO: Matej Družnik/Delo

Slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je na šprinterski tekmi svetovnega pokala v švedskem Falunu zanesljivo osvojila drugo mesto. Prepričljivo je zmagala domačinka, olimpijska zmagovalka Jonna Sundling, ki je imela kar 8,41 sekunde prednosti. Tretja je bila Švedinja Maja Dahlqvist (+9,54), ki je bila za več kot sekundo za Lampičevo.

Švedski Falun po odpovedi tekem v Rusiji že ta konec tedna gosti finale svetovnega pokala v teku na smučeh, šprinterska tekma je bila zadnja v tej olimpijski zimi. V seštevku tekov na krajših razdaljah je zmagala Dahlqistova, Lampičeva je druga.

Lampičeva je po 12. mestu na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer se v šprintu ni uvrstila v finale, z najboljšo uvrstitvijo zime petič v sezoni stopila na zmagovalni oder. Pred tem je bila štirikrat tretja, edinkrat letos pa na prejšnji tekmi 3. marca v Drammenu. Prejšnja tri tretja mesta posamično je osvojila lani, v Lenzerheide in Davosu, enkrat pa v Dresdnu, kjer je bila tretja tudi v ekipnem šprintu z Evo Urevc.

»Z današnjim nastopom sem zares zadovoljna, končno sem bila druga, glede na to, da sem bila v tej zimi vseskozi tretja. Ogromno mi pomeni drugo mesto. Imela sem super smuči, super oprijem. Res smo super ekipa! Zadovoljna sem tudi s skupnim drugim mestom. Že tretje leto zapored sem med najboljšo trojico. Sem dokaz, da se da, a je težko konkurirati najboljšim. To je bonus, da smo še bolj veseli, ko osvojimo stopničke,« je ocenila Lampičeva.

Najlažje do drugega mesta doslej

Tokrat je tekla v tretji četrtfinalni skupini. Bila je v ospredju in na prvem mestu končala nastop, a le osem stotink pred Švicarko Nadine Fähndrich. Tekmovalka iz Valburge je nato tekla v prvi polfinalni skupini, ki je bila odločena praktično že na začetku. Sundlingova si je namreč pritekla veliko prednost pred drugouvrščeno Lampičevo, ki je imela podoben naskok pred naslednjimi tekmicami.

Podoben razplet na vrhu je bil tudi v finalu. Le da je Sundlingova skoraj brez popuščanja tekla do cilja. Lampičeva je na koncu ciljne ravnine precej spustila ritem in osvojila drugo mesto najlaže doslej.

Vili Črv, drugi slovenski predstavnik, je v kvalifikacijah moške preizkušnje končal na 59. mestu.

V soboto bosta v Falunu na sporedu še preizkušnji na razdalji v prosti tehniki, v nedeljo pa bodo na vrsti še tekme mešanih parov in mešanih ekip.

Preberite še:

Komentarji: