Bodo gledalci najboljše skakalce v Planici spremljali iz avtomobilov?

Sandro Pertile, direktor tekmovanj za svetovni pokal v smučarskih skokih, razkril zanimivo zamisel planiških prirediteljev.
Fotografija: Planiški prireditelji razmišljajo o tem, da bi ogled bližnjega svetovnega prvenstva v smučarskih poletih omogočili iz avtomobilov. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Planiški prireditelji razmišljajo o tem, da bi ogled bližnjega svetovnega prvenstva v smučarskih poletih omogočili iz avtomobilov. FOTO: Matej Družnik

Planiški prireditelji so dolgo skrivali, kako nameravajo kljub strogim ukrepom proti širjenju novega koronavirusa ogled svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na letalnici bratov Gorišek (med 10. in 13. decembrom) iz neposredne bližine omogočiti tudi gledalcem. Zdaj jih je »izdal« Sandro Pertile, ki je kot direktor tekmovanj za svetovni pokal nasledil Walterja Hoferja.
image_alt
V vsakem primeru bodo v minusu, vprašanje je le, v kolikšnem


»V Planici imajo veliko parkirišče in tamkajšnji organizatorji razmišljajo o tem, da bi se ljubitelji skokov in poletov pripeljali tja s svojimi avtomobili, iz katerih bi spremljali svetovno prvenstvo: Toda do takrat je še nekaj časa. Upamo, da se bodo zdravstvene razmere v prihodnjih tednih vendarle nekoliko izboljšale in da bomo lahko kljub vsemu nekaj gledalcev spustili tudi ob iztek letalnice,« je zaupal Pertile.
image_alt
V kolikšni meri bo zlovešči virus krojil zimo?


Ob tem je izrazil tudi optimizem glede februarskih odpadlih tekem za svetovni pokal v Saporu. Verjame, da jih bodo nadomestili nekje v Evropi. Zato pa je pod čedalje večjim vprašajem izvedba olimpijske generalke na skakalnicah v Pekingu (13. in 14. februarja), ker morajo Evropejci ob prihodu na Kitajsko v 14-dnevno karanteno. Če tekem res ne bi mogli prirediti, obstaja ideja, da bi jih pod streho spravili poleti 2021.
 

Komentarji: