Brez menjave za Tjumen, Falun bo že zadnja postaja

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je sporočila, da ni našla prireditelja finala svetovnega pokala v smučarskem teku.
Fotografija: Anamarija Lampič z ekipo po osvojenem tretjem mestu na zadnji preizkušnji v norveškem Drammnu. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Anamarija Lampič z ekipo po osvojenem tretjem mestu na zadnji preizkušnji v norveškem Drammnu. FOTO: Instagram

Finale svetovnega pokala bi moral gostiti ruski Tjumen, a je Mednarodna smučarska zveza (FIS) zaradi rusko-ukrajinske krize dogodek odpovedala, nadomestnega prizorišča pa krovna smučarska zveza ni našla. Tako zaključka sezone ne bodo prestavljali na drugo mesto, zadnje tekme bodo na sporedu od 11. do 13. marca v švedskem Falunu.

»Kljub velikim prizadevanjem in zanimanju različnih nacionalnih smučarskih zvez ni bilo mogoče najti zamenjave za finale svetovnega pokala. Tako bo sezona na žalost krajša, kot smo predvideli, končala se bo v Falunu naslednji konec tedna,« so sporočili s Fisa in dodali, da se program tekem v Falunu zaradi tega ne bo spreminjal.

Prvi dan bosta na sporedu sprinterski preizkušnji, v soboto 15-kilometrska preizkušnja v prosti tehniki za moške, 10-kilometrska za ženske, v nedeljo pa preizkušnji na 50 oziroma 30 kilometrov, ekipna sprinterska tekma in mešane štafete.

Preberite še:

Komentarji: