S Čatrom se bo treba pogovoriti

Cochran-Siegle zmagovalec superveleslaloma v Bormi, edini uvrščeni Slovenec Miha Hrobat je pristal na 17. mestu.
Fotografija: Miha Hrobat je bil s 17. mestom edini uvrščeni Slovenec v superveleslalomu Bormia. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Odpri galerijo
Miha Hrobat je bil s 17. mestom edini uvrščeni Slovenec v superveleslalomu Bormia. FOTO: Christian Hartmann/Reuters

Američan Ryan Cochran-Siegle je zmagovalec tretjega superveleslaloma svetovnega pokala v alpskem smučanju. Američan je na progi Stelvio v Bormiu povsem potolkel konkurenco, za svojo prvo zmago v svetovnem pokalu je drugouvrščenega Avstrijca Vincenta Kriechmayrja premagal za 79 stotink sekunde. Tretje in četrto mesto sta zasedla Norvežana Adrian Smiseth Sejersted in Aleksander Aamodt Kilde, peti je bil vodilni v superveleslalomskem seštevku svetovnega pokala, Švicar Mauro Caviezel.

Zmaga Američana bi bila še pred tedni veliko presenečenje, a je že v Val Gardeni z drugim mestom v smuku in prvimi stopničkami v karieri potrdil odlično formo, da pa mu ustreza tudi proga v Bormiu, je pokazal na dveh treningih na progi Stelvio, na obeh je bil najhitrejši. Do zdaj je imel najboljšo superveleslalomsko uvrstitev osmo mesto z letošnje tekme v Val Gardeni.

Od Slovencev je do cilja prišel le Miha Hrobat, ki je z zaostankom dveh sekund zasedel 17. mesto, kar je njegova druga najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu, do izenačenja najboljše mu je zmanjkalo le eno mesto. Martin Čater in Boštjan Kline sta odstopila, Klinetu se je odpela smučka, tako da je padel, a se, kot kaže, ni poškodoval.
 

Ni bil nastop za svetovni pokal


"Z vožnjo sem še kar zadovoljen. V zgornjem delu je bila nekako v redu, v srednjem pa se nisem znašel. Nisem imel pravega ravnotežja, preveč me je razmetavalo. Spodnji del je bil potem spet super. Tako vem, da če sestavim dobro vožnjo od starta do cilja, sem lahko zelo visoko, v deseterici zagotovo," je dejal Hrobat.

Glavni slovenski trener za hitre discipline Grega Koštomaj pa denimo ne more biti zadovoljen z nastopoma drugih dveh Slovencev, predvsem Čatra. "Martin ni dobro smučal, to je bilo preveč pod nadzorom, tako da se bo treba z njim usesti in pogovoriti. Vsekakor to ni bil nastop za svetovni pokal. Boštjana je presenetila luknja, odbilo mu je smučko in lahko le rečem, da je bila sreča, da ni priletel v mrežo. Je zdrav in v redu," je povedal. Danes bo v Bormiu še smuk.

V sredo bo v Bormiu še smuk.

Komentarji: