Deskarji na Rogli še v svetovnem pokalu

Najboljši deskarji na snegu bodo znova tekmovali na slovenskem prizorišču, po tekmah za SP bodo tokrat izvedli še tekme svetovnega pokala.
Fotografija: Na svetovnem prvenstvu je bil v paralelnem veleslalomu izmed Slovenci najboljši Tim Mastnak s 13. mestom. FOTO: Borut Zivulovic/Reuters
Odpri galerijo
Na svetovnem prvenstvu je bil v paralelnem veleslalomu izmed Slovenci najboljši Tim Mastnak s 13. mestom. FOTO: Borut Zivulovic/Reuters

Najboljše deskarje na snegu v paralelnih disciplinah danes čaka tekma za svetovni pokal na Rogli. Slovensko prizorišče je na začetku tedna gostilo svetovno prvenstvo, ki pa se je za slovenski tabor končalo z velikim razočaranjem. Zdaj bodo skušali vtis popraviti na paralelnem veleslalomu, ki se bo z izločilnimi boji začel ob 14. uri.

V ponedeljek je v tej disciplini na svetovnem prvenstvu najvišje posegel Tim Mastnak s 13. mestom, medtem ko sta predvsem Rok Marguč in Žan Košir razočarala ter izpadla v kvalifikacijah. Pričakovano je brez nastopa v izločilnih bojih ostal tudi Jernej Glavan.

Še slabše je šlo Slovencem v torek v paralelnem slalomu, saj se nihče od četverice ni prebil med 16 najboljših. Popravni izpit na domačem prizorišču prihaja zelo hitro.

Izmed slovenske četverice je najvišje v skupnem seštevku Košir na šestem mestu. Preostala dva Slovenca s točkami svetovnega pokala pred današnjo preizkušnjo zasedata skupno 16. mesto (Mastnak) oziroma 35. mesto (Marguč). V posebnem veleslalomskem seštevku je najvišje Mastnak na 7. mestu. Košir je 11., Marguč pa 32.

»Do konca sezone nas čakata še dve pomembni tekmi. V skupnem seštevku sem dokaj visoko, tako da bom napadel. Dan po prvenstvu sem v miru analiziral moje vožnje. Določeni odseki so bili solidni. Ker mi ni veliko zmanjkalo do finala, bom seveda skušal popraviti deskanje na odsekih, ki so bili slabši,« optimist ostaja Košir.

Preberite še:

Komentarji: